Την αντίδρασή του στο  προωθούμενο από την κυβέρνηση σχέδιο αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε συρρίκνωση τα ΕΑΣ και θα θέσει σε ομηρία όσους εργαζόμενους απομείνουν με τη νέα αναδιάρθρωση μετά από 18 μήνες.

Όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ η  δραστική συρρίκνωση των ΕΑΣ θα αυξήσει την  ανάγκη εισαγωγών οπλικών συστημάτων, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του ελληνικού λαού.

Το ΚΚΕ συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες  εξελίξεις δεν είναι τυχαίες, καθώς πρόκειται για κατευθύνσεις που εκφράζουν την ανάγκη των μονοπωλιακών ομίλων της Ε.Ε. για μεγαλύτερες αγορές και για επιτάχυνση της συγκέντρωσης, στο πλαίσιο της ενιαίας αμυντικής βιομηχανίας που προωθείται.

Επίσης καταφέρεται και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι οι προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κάνουν λόγο για ισχυρή εγχώρια αμυντική βιομηχανία μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και της εξουσίας των μονοπωλίων είναι «εκτός από αφελείς και ουτοπικές, πλήρως αποπροσανατολιστικές για το λαό».

«Όπως και αν εμφανιστεί η προωθούμενη αναδιάρθρωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, μοναδικός χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός, τόσο οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ» επισημαίνει το ΚΚΕ και καλεί τους εργαζόμενους των ΕΑΣ να παλέψουν για να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο και  να μην απολυθεί κανένας.

«Η αμυντική βιομηχανία της χώρας μπορεί να αναπτυχθεί στα πλαίσια ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών» καταλήγει το ΚΚΕ.

 

TAGS