Σαφείς αιχμές προς την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη άφησε η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, σχετικά με το ζήτημα της «τρύπας» των εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά του Οργανισμού.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ η κυρία Μακρή, δήλωσε ότι «η πρόεδρος του ΟΑΚΝΑ με ρωτούσε πονηρά για τον διαγωνισμό» σχετικά με γενόσημο φάρμακο για τοξικομανείς, επισημαίνοντας ότι το φάρμακο για το οποίο η κυρία Μαλλιώρη κόπτεται να κάνει διαγωνισμό -και ορθά το έκανε- το εισήγαγε εκτάκτως στην Ελλάδα, έναν χρόνο πριν τιμολογηθεί στη χώρα μας».

Η υφυπουργός σχολίασε ότι «κάκιστα» το έκανε αυτό, δίνοντας εντολή στους γιατρούς να χρησιμοποιήσουν το φάρμακο ενώ δεν έχει σχετική έχει δικαιοδοσία.

Για τον εσωτερικό δανεισμό η κυρία Μακρή ανέφερε ότι το συνολικό ποσοστό της κρατικής επιχορήγησης ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ, έχουν συγκεκριμένους κωδικούς ανά σκοπό και μόνο με εντολή του υπουργείου Υγείας μπορούν να διατεθούν αλλού. Τα έγγραφα είχαν τρία διαφορετικά νούμερα, σύμφωνα με την κυρία Μακρή.

Η υφυπουργός Υγείας σημείωσε ότι «στον ΟΚΑΝΑ που δεν έχει κανονισμό λειτουργίας και κανονισμό προμηθειών» φοβάται ότι υπήρξε «κακοδιαχείριση και αδιαφανής διαχείριση και πως τα λεφτά έχουν χαθεί».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «επί θητείας μου έχω δηλώσει ότι δεν είναι στις προθέσεις μας να κλείσει ο ΟΚΑΝΑ. Όσο είμαι στη θέση αυτή θα ενισχυθεί ο ΟΚΑΝΑ που επιτελεί σημαντικό έργο».

Η κυρία Μακρή επισήμανε ότι όλα αυτά έχουν καταγγελθεί και προγενέστερα, ενώ τόνισε ξανά ότι «με τα στοιχεία έχω σοβαρότατες υπόνοιες ότι τα χρήματα δεν υπάρχουν». 

«Αρμόδια να λογοδοτήσουν είναι η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ και ο διευθυντής των οικονομικών» αποφεύγοντας να προσωποποιήσει τις κατηγορίες, ενώ ξεκαθάρισε πως για τη διοίκηση του Οργανισμού «δεν σημαίνει τίποτα» αφού «μέλημά μου είναι να λειτουργήσει ο ΟΚΑΝΑ». 

Η υφυπουργός εξήγησε ακόμα ότι δεν έγινε δεκτή η παραίτηση της κυρίας Μαλλιώρη τον Νοέμβριο «αφού συμφωνήσαμε με τον υπουργό ότι ο ελεγχόμενος δεν απομακρύνεται» προσθέτοντας ότι στο σχετικό ΦΕΚ «δεν επαναβεβαιώνεται η θητεία της κυρίας Μαλλιώρη».