current views are: 1

18 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση06:53

Διαξιφισμοί κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για τα υποβρύχια

Σε συνθήκες μετωπικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων. 

Δημοσίευση 06:53’
αρθρο-newpost

Σε συνθήκες μετωπικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων. 

Σε συνθήκες μετωπικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων. Η πρόταση τελικά απορρίφθηκε. 

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία «όχι» ψήφισαν 167 , «ναι» ψήφισαν 120, ενώ απουσίασαν δέκα βουλευτές.
Κατά ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Βενιζέλος: Συκοφαντείτε με ανακρίβειες

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για συκοφαντίες εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η στοχοποίηση η δική μου είναι ένα σχετικό όψιμο ζήτημα. Αυτό δεν είχε συμβεί πριν από τον Ιούνιο του 2012 παρά το γεγονός πως είχα διαχειριστεί αυτό το θέμα. Αντιθέτως είχα πολύ καλή συνεργασία με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη Βουλή. «Υπάρχει μια λανθασμένη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ πως το ΠΑΣΟΚ είναι το θύμα», τόνισε, ενώ πρόσθεσε: «Μακάρι να έφταναν οι πολιτικές εξηγήσεις γιατί τότε οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν συνετιστεί».

«Υπάρχουν όμως άλλα στοιχεία που έχουν να κάνουν με συμφέροντα που έχουν θιγεί από εμένα, όπως αυτό το παιχνίδι με τη δραχμή», επισήμανε και αναφερόμενος στις καταθέσεις, έκανε λόγο για «υπονομευτική συμπεριφορά του κ. Τσίπρα».

Σχετικά με τα ναυπηγεία, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως κατά τη διαδικασία του νομοθετικού έργου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καταθέσει αντίστοιχη πρόταση, αλλά αντιθέτως για την Ελευσίνα, είχε δηλώσει παρών, στηρίζοντας την εν λόγω απόφαση.

Τσίπρας: Για άλλη μια φορά έχουμε προσπάθειες συγκάλυψης

Με μια δήλωση προθέσεων, όπως είπε, άρχισε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για την πρόταση για την Εεξεταστική σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχιών. «Σε μια περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης, οι υπαίτιοι διαφθοράς πρέπει να πληρώσουν. Δεν ψάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους, αλλά την απονομή Δικαιοσύνης. Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και σεβασμό στους θεσμούς έχουμε χρέος να καθαρίσουμε την καταχνιά στην πολιτική σκηνή. Η αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στη διαφάνεια . Αυτό είναι το μόνο κίνητρο με το οποίο καταθέσαμε την προτασή μας» εξήγησε ο κ. Τσίπρας.

Πρόκειται για μια υπόθεση με τόσα σκοτεινά σημεία που το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η Βουλή είναι να το εξετάσει σε βάθος. Για άλλη μια φορά βλέπουμε όμως προσπάθειες συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης» τόνισε. «Ο κ. Σαμαράς δεν έχει καν το θάρρος να υπερασπιστεί τον αντιπροέδρο της κυβέρνησης για αυτό απουσιάζει σήμερα από το Κοινοβούλιο». Ο κ. Βενιζελος με σπασμωδικές αντιδράσεις επιδεικνύει ενοχή. Ακόμα και αν δεν είχαμε καμία υποψία, το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε πολλές ανακοινώσεις μετά την επίσκεψή μας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ακολούθησε η πρόσκληση σε μονομαχία και η επίθεση στον υπουργό Άμυνας» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν με αφορά και δεν θα ασχοληθώ με την λάσπη στον ανεμιστήρα για να πέσει η μπάλα στην εξέδρα. Ο κ. Βενιζέλος κραυγάζει ενοχή. Ωστόσο, το θέμα δεν θα κουκουλωθεί. Πως θα κρύψετε κάτω από το χαλί την υπόθεση. Δεκάδες οικογένειες θα κάνουν Χριστούγγενα στο δρόμο, πως θα ξεμπερδέψετε; Τέσσερα υποβρύχια δεν χωράνε κάτω από το χαλί» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ότι έγιναν πέντε εκταμιεύσεις για υποβρύχια όταν στο Κοινοβούλιο αποφάσιζαν μέτρα λιτότητας.

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Συνολική και οριστική λύση για τα ναυπηγεία

«Δεκαπέντε χρόνια είναι πολλά και τίθεται εδώ το ερώτημα αν εμείς εδώ είμαστε σε θέση να δίνουμε λύσεις» τόνισε, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι αυτή τη στιγμή είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα εννέα υποβρύχια προς όφελος της Εθνικής Ασφάλειας».

«Όταν αναλάμβανα την ηγεσία στο υπουργείο Άμυνας ζήτησα ενημέρωση για την καθυστέρηση στην κατασκευή των υποβρυχίων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης θα διεκδικηθούν νέες πιστώσεις για την παραλαβή των υποβρυχίων. Το θέμα των υποβρυχίων πρέπει να αντιμετωπιστεί με άμεσες και ριζικές λύσεις», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ συμπλήρωσε: «Κατανοώ τις προσπάθειες των εργαζομένων ενόψει και εορτών να κρατούν τα Ναυπηγεία ανοιχτά όταν τα έχουν κλείσει οι ιδιοκτήτες τους».

Και ανέφερε: «Καταβάλλω προσπάθειες σε δύο άξονες, στην προστασία του δημοσίου χρήματος και την διασφάλιση των τεσσάρων υποβρυχιών που βρίσκονται σε τελική φάση λειτουργίας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Σκοπός είναι να μην χαθούμε σε αδιέξοδες συζητήσεις. Πρώτον, αντιμετωπίζουμε μια αντισυμβατική συμπεριφορά ενός ιδιώτη, που τότε τον καλοδέχτηκαν κάποιοι. Δεύτερον, πρέπει να στραφούμε κατά του ιδιοκτήτη ιδιώτη άμεσα για την προστασία του Δημοσίου. Τρίτον, πρέπει να συζητήσουμε το μέλλον των Ναυπηγείων στη χώρα και να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους».

Ωστόσο, ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να δώσει απαντήσεις και να λύσει το πρόβλημα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική εφόσον όλοι στη Βουλή έχουν καταδικάσει τους υπαίτιους και έχουμε ενστερνιστεί τις αποφάσεις και την εξέλιξη των ερευνών μέχρι σήμερα της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι οι δυσκολίες ήταν πολλές και τις χειρίστηκε σωστά η συνάδελφός του κυρία Φώφη Γεννηματά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Σύντομα θα πρέπει να ξανασυζητήσουμε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την πιο σωστή λύση του ζητήματος. Αυτό αποτελεί προσωπική δέσμευση. Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει πλήρη επίγνωση του προβλήματος και στοχεύει σε άμεση λύση βάσει της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της προάσπισης της Εθνικής Ασφάλειας. Η κυβέρνηση καταψηφίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.

Καμμένος: Όσοι έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα πρέπει να πληρώσουν

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του ήταν λάβρος κατά του ΠΑΣΟΚ και δη κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, καθώς όπως υποστήριξε γνώριζε τα πάντα για τα υποβρύχια και έδινε και εντολές.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπογράφουν την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και είναι «ανοιχτοί σε οποιαδήποτε επέκτασή της», ανέφερε ο κ. Πάνος Καμμένος.

«Όσοι έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα πρέπει να πληρώσουν. Δεν μπορεί να συγκαλυφθεί τίποτε, δεν επιτρέπεται να ψηφίσει κανείς τη συγκάλυψη» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Σχολιάζοντας μάλιστα την έκκληση του βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Γεωργαντά «να ησυχάσει ο τόπος», ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι η υπόθεση των υποβρυχίων δεν μπορεί «να μπει στο συρτάρι» και «δεν μπορεί να ησυχάσει ο τόπος όταν υπάρχουν κάποιοι που έχουν ληστέψει την περιουσία του ελληνικού λαού».

Σε χαμηλούς τόνους οι εισηγήσεις των βουλευτών 

Ο εισηγητής της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική επιτροπή, κ. Θ. Δρίτσας σημείωσε στην ομιλία του ότι η πρόταση του κόμματος είναι η πλήρης καταγραφή όλων των προς διερεύνηση ζητημάτων για τα Ναυπηγεία. «Σήμερα τρία υποβρυχία έπρεπε να έχουν παραδοθεί και όμως σαπίζουν. Πίσω από την υποθέση των υποβρυχίων δεν κρύβονται ιδιώτες αλλά η κρατική πολιτική. Κρύβεται η υποθήκευση των δικαιωμάτων του κράτους. Εμείς υπερασπιζόμαστε τα Ναυπηγεία, την Άμυνα της χώρας, το Ναυτικό και τους εργαζόμενους. Καταθέτω στα Πρακτικά έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι παρά τις π[ληρωμές το κράτος δεν έχει τα οφέλη, δεν έχει παραλάβει όσα έχει πληρώσει». Ο κ. Δρίτσας μάλιστα καταφέρθηκε εναντίον της ΔΗΜΑΡ για την στάση της να απορρίψει την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Τασούλας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για στάση ανευθυνότητας και δημιουργία κρίσης στο πολιτικό σύστημα. «Να αναγνωρίσετε ότι η στάση της απόρριψης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι στάση ευθύνης δίοτι η πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπηρετεί μόνο πολιτικά συμφέροντα και επιχειρεί τη δημιουργία πολιτικής αστάθειας. Καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστει με την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Δεν είμαστε σε φάση που σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, αλλά θα αντιταχθούμε στον κίνδυνο πόλωσης που επιχειρείτε στο Κοινοβούλιο». Ο κ. Τασούλας επίσης υποστήριξε ότι πρωταρχικός στόχος για τη χώρα αυτή τη στιγμή είναι η έξοδος από την κρίση που διασφαλίζει η ΝΔ. 

Από το ΠΑΣΟΚ, δια στόματος του βουλευτή Παναγιώτη Ρήγα, διευκρινίστηκε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει προσωπική εμπάθεια με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και έχουν αποδοθεί ευθύνες. «Αν δεν έχω γεγονότα βγάζω στην επιφάνεια γεγονότα άλλης μορφής για να δημιουργήσω δήθεν σκάνδαλο, να «χτυπήσω» πρόσωπα και να δημιουργήσω εντυπώσεις στους πολίτες. Η προσπάθειά σας να καταψηφίσετε το πρόσωπο του κ. Βενιζέλου θα πέσει στο κενό. Μην παίρνετε αέρα από τις δημοσκοπήσεις γιατί το χέρι σας μόνο στη λάσπη μπορείτε να βάλετε. Δεν θα γίνει η Βουλή αρένα για μάχες ανούσιων θεμάτων». 

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργος Νταβρής, υποστήριξε ότι το τεράστιο πρόβλημα της παράγκας διαπλοκής στα εξοπλιστικά συστήματα δεν θα λυθεί μόνο με μια Εξεταστική. Το «βάθος» της διαφθοράς είναι τεράστιο, «καθώς η πολιτική τάξη στη χώρα γέρνει σα το υποβρύχιο Παπανικολής προς την ολιγαρχία όμως και τα συμφέροντα αυτής. Ακόμα στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχει ένα καρκίνωμα διαπλοκής και η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να το κάψει, να το διαλύσει». Ο κ. Νταβρής επιτέθηκε στον κ. Τασούλα τονίζοντας ότι ήρθε σήμερα και μας ανέλυσε ότι υπέρτατος στόχος αυτή τη στιγμή είναι να σωθεί η χώρα από την κρίση, ενώ το ζήτημά μας είναι η διαπλοκή.

Από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για τακτικές διαφθοράς επί σειρά ετών, ενώ σημείωσε ότι θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη, διερωτήθηκε γιατί θυμήθηκε εκ των υστέρων ο ΣΥΡΙΖΑ την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων. Η κυρία Γιαννάκακη αναφέρθηκε σε δηλώσεις του κ. Δρίτσα σε συνέντευξή του στο Κόκκινο για τους λόγους της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, όπου ο εισηγητής ανέφερε ότι θα μπορούσε και να αποσύρει την πρόταση. Ο κ. Δρίτσας ζήτησε το λόγο για να αποκαταστήσει, όπως είπε τα λεγόμενα της κυρίας Γιαννακάκη και να διευκρινίσει τι ακριβώς είπε. 

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου. «Χύνεται δάκρυα για το κλείσιμο του μεγαλύτερου ναυπηγείου στη Μεσόγειο όλα τα κόμματα του ευρωμόνοδρομου. Στην ουσία το κλείσιμο κατάφεραν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμόνοδρομου ανάμεσά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η κυρία Μανωλάκου. Ωστόσο, η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι το κόμμα θα ψηφίσει την πρόταση για την Εξεταστική Επιτροπή.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Λοβέρδος, στην ομιλία του μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «Εκ των προτέρων να τονίσω ότι θα καταψηφίσω την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αποτελεί μείζον πολιτικό λάθος. Η πρόταση ταυτίζεται με τις κακές στιγμές της Μεταπολίτευσης, αποτελεί μάλιστα προτροπή προς νυν και μέλλοντες υπουργούς να μην υπογράφουν τίποτα μήπως αργότερα κατηγορηθούν».

Όπως σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει τον διαχωρισμό βάσει του παλαιού δικομματισμού, δηλαδή εσεις οι κακοί διεφθαρμένοι, εμείς οι καλοί. Θέλετε να εισηγηθήτε στην ουσία οι υπουργοί να μη  υπογράφουν τίποτα γιατί μπορεί να βρεθούν ξαφνικά χρόνια αργότερα υπόλογοι. Η ανευθυνότητα πολιτικού συστήματος αποτελει πράγματι χρόνιο πρόβλημα και αυτό αποδεικνύεται σήμερα με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ». 

«Στηρίζουμε την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, τονίζοντας ότι «κατεβλήθησαν ποσά, δεν παρελήφθη υλικό υπάρχουν υποβρύχια που σαπίζουν και κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για αυτά».

«Παράλυτη η κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια ψηλά απέναντι στον κ. Σάφα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς της υπόθεσης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

«Η υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι ένα από τα μεγαλύτερα ίσως το μεγαλύτερο διαχρονικό πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος της χώρας, σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, σε βάρος του ελληνικού λαού και πρώτα από όλα σε βάρος των εργαζομένων στα ναυπηγεία που είναι στον δρόμο χωρίς καμία προοπτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι άκουσε εμβρόντητος νωρίτερα την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.  «Έχουμε», πρόσθεσε, «περίπου δύο χρόνια κλειστά τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και έρχεται εδώ ο κ. Αβραμόπουλος να μας πει δεν υπάρχει λύση ψάχνουμε για λύση και η εξεταστική επιτροπή δεν θα οδηγήσει σε λύση».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπενθύμισε ότι ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η Ελλάδα έπρεπε να είχε καταγγείλει τη σύμβαση πριν την Γερμανία.

Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι «είναι η τρίτη πρόταση για σύσταση Επιτροπής που καταθέτουμε με αίσθημα ευθύνης ως αυριανή κυβέρνηση». Ο ελληνικός λαός δικαιούται απαντήσεις για το πως φτάσαμε έως εδώ και στο θέμα των υποβρυχίων όταν είμαστε πρώτοι στη Ναυτιλία, σχολίασε. Με ποιά αιτιολογία ο κ. Βενιζέλος αιτήθηκε την μη διεκδίκηση των δικαιωμάτων από την εταιρεία, διερωτήθηκε. «Καλούμε τον Πρωθυπουργό, τους βουλευτές και τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας αλλά και αυτούς της ΔΗΜΑΡ να μην αναλάβουν για μια ακόμη φορά ρόλο σωματοφύλακα του κ. Βενιζέλου», τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κωντσαντίνος Κουτσογιαννακόπουλος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη γενεολογία των συμβάσεων των υποβρυχιών, όταν έχουν ήδη γίνει Εξεταστικές, διώξεις και έρευνες από την Δικαιοσύνη. «Εμείς τι θα προσθέσουμε με μια επιπλέον Εξεταστική;» διερωτήθηκε υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να προκύψει κάποιο νέο στοιχείο, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία έντασης και εντυπώσεων ως αυτοσκοπό της πρότασης που κατέθεσε.

O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε τη χώρα με αίσθημα ευθύνης, πρόσφερε κοινωνικό και κοινοβουλευτικό έργο που έχει γραφτεί στην Ιστορία. «Ναι κάναμε λάθη. Αλλά αν θέλετε να γίνετε ΠΑΣΟΚ εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μιμιθείται τις αρετές και όχι τα λάθη μας. Δεν αρκεί ένα ζιβάγκο για να γινει κανείς Ανδρέας Παπανδρέου» σημείωσε.

«Δεν θέλουμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ. Και οι πρώτοι που μας ζητούν να μην γίνουμε ΠΑΣΟΚ είναι ο λαικός κόσμος του κόμματός σας» απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει αποφασίσει να γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για χάρη του ΠΑΣΟΚ.

 


σχετικα αρθρα