«Έχει δίκιο ο Αριστοτέλης, αλλά αυτό ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να μην ενδιαφέρεται για τα υποβρύχια, αλλά να αφορά το τροπάριο που έχει ξεκινήσει από την άνοιξη που λέει ότι ενδιαφέρεται για να ρίξει την κυβέρνηση», σχολίασε ο εισηγητής της ΝΔ Κ. Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας δεν υπερασπίστηκε τη σύμβαση του 2010 (την οποία δεν έχει ψηφίσει η ΝΔ), αλλά υπογράμμισε ότι δεν είναι κατάλληλη περίοδος για Εξεταστική Επιτροπή. Ο Κ. Τασούλας δήλωσε ότι η σύμβαση του 2010 θα μπορούσε δημοσιονομικά να είναι καλύτερη.

«Σε τι θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος η εξεταστική επιτροπή όταν αυτή τη στιγμή το θέμα που ξεκινά από την καταθλιπτική σκιά του 2000, η κυβέρνηση το χειρίζεται μέσα στον κυκεώνα με στόχο την παραλαβή των υποβρυχίων», αναρωτήθηκε ο Κ. Τασούλας και επεσήμανε ότι «η Δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση» και «σε αυτή τη φάση έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην δικαστική εξουσία, παρά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο εισηγητής της ΝΔ υπενθύμισε ότι έχουν διεξαχθεί άλλες δύο Εξεταστικές Επιτροπές για τα υποβρύχια και σημείωσε ότι «το πρόβλημα δεν λύνεται με το να προσθέσουμε άλλο ένα βιβλίο – πόρισμα, αλλά με την διεξαγόμενη έρευνα της Δικαιοσύνης, η οποία αν ακουμπήσει πολιτικά πρόσωπα θα υποστούν τις συνέπειες και με την προσπάθεια που κάνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να λύσει το θέμα».