Να καταθέσει στη Βουλή τη σύμβαση πώλησης της δημόσιας Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική αίτηση κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλαν προς τον κ. Στουρνάρα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν κυβέρνηση και τρόικα ότι μέσω του ΤΑΙΠΕΔ προχωρούν στη σύμβαση παραχώρησης και στην πώληση της ΕΥΑΘ Α.Ε.. ενώ εκκρεμεί η δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, «που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες φέρεται ότι ακυρώνει τη μεταβίβαση με το σκεπτικό ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν πωλείται».

Επικαλούνται επίσης πρόσφατες δηλώσεις του Επίτροπου Μ. Μπαρνιέ ότι «ουδέποτε η Επιτροπή πρότεινε εξαναγκαστικά ή έστω ενθάρρυνε την ιδιωτικοποίηση του νερού», γι’  αυτό και «θ’ αφαιρέσει το νερό από το πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας για τις Συμβάσεις Παραχώρησης», αλλά και την απάντηση του Επίτροπου Όλι Ρεν στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χουντή, ότι «η Επιτροπή έχει ήδη δηλώσει ότι δεν έχει πολιτική που να υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες ύδρευσης και έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αποσύρει το νερό από το πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας για τις Συμβάσεις Παραχώρησης».

Την αίτηση υπογράφουν οι βουλευτές Βαλαβάνη Νάντια, Αμανατίδης Γιάννης, Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Γαϊτάνη Ιωάννα, Κουράκης Αναστάσιος και Χαραλαμπίδου Δέσποινα.