Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξεπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης για την υπόθεση των Ναυπηγείων τονίζοντας ότι «παράλυτη, σηκώνει τα χέρια ψηλά απέναντι στον κ. Σαφά»

Ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για έγκλημα σε βάρος της χώρας, της ελληνικής οικονομίας και των εργαζομένων στα ναυπηγεία που είναι «ξεκρέμαστοι», «στο δρόμο, χωρίς καμία προοπτική». 

Παράλληλα, τόνισε ότι άκουσε εμβρόντητος την τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου. «Έχουμε περίπου δύο χρόνια κλειστά τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και έρχεται εδώ ο κ. Αβραμόπουλος, άνετος, να μας πει "δεν υπάρχει λύση ψάχνουμε για λύση και η εξεταστική επιτροπή δεν θα οδηγήσει σε λύση"».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «οι εξεταστικές επιτροπές είναι για να εξετάζονται μείζονα προβλήματα και μεσα από αυτές να προτείνονται λύσεις».

Παράλληλα, διερωτήθηκε: «Τα υποβρύχια σκουριάζουν τίποτα δεν λειτουργεί, αυτό δεν είναι πολιτικό και οικονομικό έγκλημα;».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα είπε ότι «πρέπει να διαβάζει, γιατί όταν έρχεται αδιάβαστος κανείς υποπίπτει σε ατοπήματα».