Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ένα διακριτικό «φλερτ» με τους 11 του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει από την επομένη κιόλας του συνεδρίου της η Δημοκρατική Αριστερά.

Η ΔΗΜΑΡ ξορκίζει μεν τους «58», βάζοντας ταφόπλακα στην προοπτική εκλογικής σύμπραξης με την ελληνική «Ελιά» και στην συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, όμως δεν φαίνεται να αισθάνεται την ίδια... αποστροφή και για τους διαφωνούντες «παπανδρεϊκούς» που χτύπησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης με επιστολή τους ζητώντας από τον κ. Βενιζέλο να συγκαλέσει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματός τους.

Γενικώς στην Αγίου Κωνσταντίνου δείχνουν με κάθε τρόπο πως τούς ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Αν παρατηρήσει κανείς ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν μετακομίσει ή βρίσκονται στον δρόμο προς την ΔΗΜΑΡ θα διαπιστώσει ότι ανάμεσά τους δεν βρίσκεται κανένας «βενιζελικός».

Αντιθέτως η προσέγγιση αφορά στελέχη που στην παρούσα φάση έχουν διαφορές με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Από τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Χάρη Καστανίδη, μέχρι τον Παναγιώτη Μπεγλίτη και τον Θανάση Οικονόμου...

Στην ΔΗΜΑΡ θεωρούν πως ό,τι δεν έγινε με τους 58 και το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει με τους 11 κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη ομάδα ταυτίζεται σε δύο σημεία με την πλειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στην αμφισβήτηση της πρωτοβουλίας των 58 και στην αντιβενιζελική διάθεση.

Πριν από μερικούς μήνες ένα από τα στελέχη της ομάδας των 11 ο Γιώργος Πεταλωτής είχε έρθει σε επαφή με τα επιτελικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ και λίγο έλειψε να κλείσει και ο «αρραβώνας». 

Λίγο πριν την επισημοποίηση η Χαριλάου Τρικούπη έχρισε τον παροπλισμένο ως τότε Πεταλωτή, τομεάρχη δικαιοσύνης και τότε έκλεισαν οι δίαυλοι επικοινωνίας.