Στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται το νομοσχέδιο για την κατάργηση Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), επεσήμανε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η υφυπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm διευκρίνισε πως «πρόκειται για οργανισμούς που έχουν προτείνει τα αρμόδια υπουργεία, οι περισσότεροι με ελάχιστο προσωπικό, το έργο των οποίων θα ενσωματωθεί σε άλλες υπηρεσίες».

Αναφερόμενη στη νομοθετική ρύθμιση που αφορά τους πλειστηριασμούς, η υφυπουργός είπε ότι «δεν πρέπει να στοχοποιεί τη μεσαία τάξη» και τόνισε ότι «προσωπικά, και με την ιδιότητα του βουλευτή, θα περιμένω να δω την τελική διάταξη».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου, επίσης, έκανε λόγο «σοβαρό και ποινικό» παράπτωμα του κ. Λιάπη, μίλησε για συναίνεση, σημειώνοντας ότι «η χώρα δεν μπορεί να πάει σε ανάκαμψη, αν εμείς δεν συνεννοηθούμε νηφάλια», ενώ αναφέρθηκε και στις διεργασίες στην κεντροαριστερά.

«Η ραχοκοκκαλιά της κεντροαριστεράς πρέπει να συνδεθεί ξανά, και το ΠΑΣΟΚ, ως ιστορική συνέχειά της, πρέπει να αποτελέσει γέφυρα με το μέλλον της», είπε και υποστήριξε ότι «πρέπει να υπάρξει ενιαία κάθοδος των δυνάμεων της κεντροαριστεράς» στις ευρωεκλογές και «το ΠΑΣΟΚ να καθορίσει τη στάση του απέναντι στους 58, που είναι ένα σοβαρό εγχείρημα, αλλά και σε άλλα παρόμοια εγχειρήματα».