«Εξαιρετικά ρηχή πολιτικά», χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποβρυχίων, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αν και αποσαφήνισε ότι το κόμμα της θα την υπερψηφίσει, παρ' ότι (τα δύο κόμματα) έχουν διαφορετική στόχευση.

Εξάλλου, μίλησε για συγκεκριμένο, υπαρκτό και διαχρονικό πρόβλημα, που υπάρχει με τις συμφωνίες για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια, ενώ σημείωσε ότι ποτέ οι Εξεταστικές Επιτροπές δεν έφθασαν σε βάθος, για να εντοπιστούν πολιτικές ή ενδεχομένως και ποινικές ευθύνες.

«Η πολιτική στόχευση του ΚΚΕ δεν είναι ίδια με του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέλει να πλήξει πολιτικά την κυβέρνηση. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Μας ενδιαφέρει να ανατραπεί όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και ριζικά η συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική της», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα.

«Το ΚΚΕ αξιοποιεί το βήμα της Βουλής, με στόχο να ενισχύεται το εργατικό κίνημα και όχι για να αλλάζουμε τη συνταγή με το κουτάλι» προσέθεσε και συνέχισε:

«Υπάρχει συγκεκριμένο υπαρκτό διαχρονικό πρόβλημα και γι' αυτό θα ψηφίσουμε υπέρ της σύστασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια, παρά το ότι η ιστορία απέδειξε ότι δεν είχαν ποτέ ευτυχή κατάληξη. Ούτε πιστεύουμε ότι μπορεί να αναδειχθούν αντικειμενικά και σε βάθος οι πολιτικές ή ενδεχομένως οι ποινικές ευθύνες. Δεν πρόκειται το απόστημα να βγει, όποια και αν είναι η καλή προαίρεση».

Σχολιάζοντας η κ. Παπαρήγα τις τοποθετήσεις των εισηγητών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «θα έπρεπε να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική τους ομάδα και να αλλάξει θέση» και έκανε λόγο για «κήρυγμά τους, που δεν απευθυνόταν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είχε ως στόχο να τρομοκρατήσει τους Έλληνες και να τους πει "τα κεφάλια μέσα"».

«Εμείς θα ψηφίσουμε, χωρίς κανένα κόμπλεξ ή φόβο και δεν μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά επιχειρήματα που ενδεχομένως πουν εναντίον μας. Για εμάς και ένα παραθυράκι να βγει καλό είναι. Δεν πιστεύουμε ότι ένας να πάει φυλακή, ξεκαθαρίζει η κατάσταση. Γιατί μπορεί αυτό να γίνεται πλυντήριο σε ευθύνες άλλων και εμείς δεν θέλουμε να περνάνε στο ντούκου οι δικές τους ευθύνες», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.