current views are: 4

18 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση17:41

Τέλος και επίσημα στη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής

Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, συντασσόμενη με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Δημοσίευση 17:41’
αρθρο-newpost

Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, συντασσόμενη με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και οικονομικής ενίσχυσης της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, συντασσόμενη με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Ψήφισαν συνολικά 272 βουλευτές, υπέρ οι 241, κατά 26 βουλευτές και «παρών» πέντε βουλευτές. Θετική ψήφο για αναστολή της χρηματοδότησης της ΧΑ έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ και ανεξάρτητοι βουλευτές. Κατά της αναστολής χρηματοδότησης του κόμματός τους ψήφισαν οι βουλευτές της ΧΑ και η περισσότεροι βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Κατά της αναστολής της χρηματοδότησης ψήφισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σε αντίθεση με τη γραμμή του κόμματος. Ο ίδιος δικαιολόγησε τη στάση του δηλώνοντας προς δημοσιογράφους ότι «τους σταυρωτήδες των χριστιανικών αρχών, τους διαστρεβλωτές των Αρχαίων Ελλήνων και όλους αυτούς που θέλησαν να διαβρώσουν την ελληνική κοινωνία, δεν τους πολεμάμε με αποφάσεις, αλλά πολιτικά. Δεν τους πολεμάμε όπως αυτοί επιδιώκουν». Απούσα από την ψηφοφορία ήταν η ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε εκφράσει πρόσφατα νομικές ενστάσεις για το ζήτημα.

Σημειώνεται ότι στους Ανεξάρτητους Έλληνες σημειώθηκαν έντονες διαφοροποιήσεις. Δέκα βουλευτές ψήφισαν κατά της αναστολής, δύο ψήφισαν «ναι», πέντε δήλωσαν παρών, ενώ ο κ. Καμμένος απείχε. «Ναι» στην αναστολή ψήφισαν ο Γαβριήλ Αβραμίδης και ο Νότης Μαριάς. Ο Τέρενς Κουίκ, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, η Ραχήλ Μακρή, ο Γ. Νταβρής, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Κ. Γιοβανόπουλος, η Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Βασίλης Καπερνάρος και ο Γ. Δημαράς ψήφισαν «όχι». «Παρών» δήλωσαν ο Παναγιώτης Μελάς, η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η Έλενα Κουντουρά και η Μίκα Ιατρίδη.

Ακόμη κατά της αναστολής χρηματοδότησης τάχθηκε ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.

Ποιοι απουσίασαν από την ψηφοφορία

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 27 βουλευτές. Από την ΝΔ οι: Γεράσιμος Γιακουμάτος, Βύρων Πολύδωρας και Θεόδωρος Καράογλου όπως και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Στάθης Παναγούλης, Γιώργος Σταθάκης, Σοφία Σακοράφα, Ρένα Δούρου και Αλέξης Μητρόπουλος. Από το ΠΑΣΟΚ, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία οι βουλευτές Απόστολος Κακλαμάνης και Δημήτρης Κρεμαστινός. Από την ΔΗΜΑΡ απουσίαζαν ο Βασίλης Οικονόμου και η Ασημίνα Ξηροτύρη, καθώς και ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης και από το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης και ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές απουσίαζαν οι: Ο. Βουδούρης, Ν. Σταυρογιάννης, Χρ. Αηδόνης, Γ. Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης και ο Γιάννης Κουράκος.

Από την Χρυσή Αυγή απουσίασε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος καθώς και οι τρεις προφυλακισμένοι.


σχετικα αρθρα