current views are: 1

19 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση05:35

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «ευλογεί» τη Βηθλεέμ

Ειδική εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη της Βηθλέεμ και τη μετατροπή της σε κέντρο με πολιτιστική επιρροή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή Ρόδης Κράτσα και τη συμμετοχή της δημάρχου της πόλης, Vera Baboun. 

Δημοσίευση 05:35’
αρθρο-newpost

Ειδική εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη της Βηθλέεμ και τη μετατροπή της σε κέντρο με πολιτιστική επιρροή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή Ρόδης Κράτσα και τη συμμετοχή της δημάρχου της πόλης, Vera Baboun. 

Αποστολή στις Βρυξέλλες: Ντία Μούλου

Ειδική εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη της Βηθλέεμ και τη μετατροπή της σε κέντρο με πολιτιστική επιρροή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτή Ρόδης Κράτσα και τη συμμετοχή της δημάρχου της πόλης, Vera Baboun

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει σημειολογική αλλά και ουσιαστική σημασία, αφού πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, και έχει σκοπό την ανάπλαση της μικρής πόλης της Βηθλεέμ, στην οποία κάθε χρόνο συρρέουν εκατομμύρια πιστών. 

«Η πόλη που είδε τη γέννηση του Ιησού Χριστού, η Βηθλεέμ, είναι υπό ισραηλινή πολιορκία, περιβάλλεται από ένα ψηλό τείχος και έχει εβραϊκούς οικισμούς που την καταστρέφουν οικονομικά και πολιτισμικά. Κι αν χρησιμοποιήσω μια χριστιανική έκφραση, η Βηθλεέμ έχει σταυρωθεί», τόνισε η κυρία Baboun στην ομιλία της. 

«Από 33 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Βηθλεέμ έχει συρρικνωθεί και έχει φτάσει τα 7,3 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε μέγεθος, πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως ο δρόμος που οδηγεί από την Εκκλησία του Πανάγιου Τάφου στην Ιερουσαλήμ στον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ είναι αποκομμένος.

Η κυρία Κράτσα ανέφερε: «Αυτή είναι μια πολύ ιδιαίτερη, χριστουγεννιάτικη συνάντηση. Το πνεύμα της Βηθλεέμ μας ενώνει. Πυροδοτεί τις κοινές προσπάθειες για ειρήνη, συνεργασία και ανάπτυξη. Η Βηθλεέμ αποτελεί ένα σύμβολο του Χριστιανισμού, αλλά έχει και μια πολυπολιτισμική ταυτότητα». 

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση, τα βασικά σημεία του έργου της Βηθλέεμ είναι να μετατραπεί το μέρος, όπου γεννήθηκε ο Ιησούς, από καταθλιπτική επαρχιακή πόλη σε ένα ζωντανό κέντρο, να αναπτυχθεί ώστε να μπορεί να φιλοξενεί επισκέπτες από όλον τον κόσμο και να μπορεί να συγκριθεί ισάξια με τις υπόλοιπες αντίστοιχες και να γίνει ένα κέντρο πρακτικής, εμπειρίας και ακαδημαικής μελέτης για την ειρήνη στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Μέχρι στιγμής, έχει αποφασιστεί να ανατεθεί σε μία από τις μεγαλύτερες σχεδιαστικές εταιρείες του κόσμου η μελέτη της σημερινής κατάστασης και η σύνταξη ενός πλάνου για την ανακατασκευή της Βηθλεέμ, που θα συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία σπιτιών, ξενοδοχείων, νοσοκομείων, οργανισμών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών υπηρεσιών. 

Για την κατασκευή των συγκεκριμένων υποδομών θα ζητηθεί από τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς να συνδράμουν οικονομικά, ενώ για τα υπόλοιπα μέρη της ανάπλασης, η εταιρεία θα συντάξει μια άλλη μελέτη, με σκοπό να προσελκύσει επενδυτές.

Τέλος να σημειωθεί ότι το όλο έργο θα το χειρίζονται μία επιτροπή διαχειριστών και μία επιτροπή συμβούλων.


σχετικα αρθρα