Ανοικτό το ενδεχόμενο για τυχόν αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η ρύθμιση που παρουσιάστηκε χθες είναι χωρίς τη ρητή συμφωνία της τρόικας, αλλά με την ανοχή της.

Παράλληλα o κ. Χατζηδάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ενστάσεις εκ μέρους κάποιων βουλευτών, ωστόσο εκτίμησε πως «έχει γίνει κατανοητό ότι είναι μια ρύθμιση δίκαιη, ισορροπημένη που έρχεται χωρίς τη ρητή συμφωνία της τρόικας και πιστεύω με την ανοχή της». 

Ο υπουργός ανέφερε ότι είχε χθες το πρωί μια συνάντηση με βουλευτές και άλλη μια το απόγευμα και όπως είπε, στη δεύτερη υπήρχε μια διαφορετική τοποθέτηση. 

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, η Βουλή είναι κυρίαρχη και οι ίδιοι οι βουλευτές θα αποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσουν.
Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο ορισμένων αλλαγών. «Φυσικά το νομοσχέδιο δεν είναι γραμμένο σε πέτρα. Κάποια πράγματα μπορεί να αλλάξουν αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι μπορούν να αλλάξουν πολλά», είπε. 

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι έγινε μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση και ότι η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως υπάρχουν  συγκεκριμένα όρια κάτω από τα οποία δεν μπορούμε να πάμε γιατί κάποιος θα πρέπει να διαχειριστεί μετά και τις κοινωνικές συνέπειες. 

Εξάλλου, υπογράμμισε, υπάρχει και ο νόμος Κατσέλη, ο οποίος δεν θέτει αυτές τις προϋποθέσεις και είναι ακόμη πιο ελαστικός.