Διεγράφη ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης από τη Νέα Δημοκρατία μετά τη σύλληψή του και τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του με τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος». 

Με αφορμή μάλιστα την περίπτωση του Μιχάλη Λιάπη, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε, χθες,  επείγουσα εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, να επεξεργαστεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία, βουλευτές, είτε ενεργοί είτε σε σύνταξη, οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα, θα στερούνται όλων των προνομίων τους που συνδέονται με τη βουλευτική ιδιότητα.

Ανάμεσα στα αδικήματα που περιλαμβάνονται στη διάταξη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται αυτά της πλαστογραφίας, της ψευδούς βεβαίωσης, της απάτης, της εκβίασης. 

Σήμερα πάντως ο κ. Λιάπης δεν παραβρέθηκε ενώπιον του Β΄ Αυτόφωρου Μονομελούς Πρωτοδικείου όπου θα δικάζονταν και ο δικηγόρος του ζήτησε και πήρε αναβολή για τις 30 Δεκεμβρίου προκειμένου να προσκομίσει και τα απαραίτητα έγγραφα.