Εθιμοτυπική συνάντηση στο Πεντάγωνο με το νέο Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Marwan Toubassi είχε χτες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός που έχει στο DNA του τη διπλωματία και την εξωτερική πολιτική δεν περιχαρακώνεται από ότι φαίνεται στο Πεντάγωνο. Ασκεί στο μέγιστο τη στρατιωτική διπλωματία και τιμά όπως απαιτείται όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες στη χώρα μας.

Το να κρατάς τις πόρτες ανοιχτές της χώρας είναι μεγάλη υπόθεση από όλες τις πλευρές. Γεγονός που δεν έχει περάσει απαρατήρητο στους στρατιωτικούς συντάκτες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, όποτε βρίσκεται στην Αθήνα, σχεδόν πάντα έχει και μία συνάντηση με διπλωματικό ακόλουθο.

Έτσι εξηγείται ότι όταν βγαίνει στο εξωτερικό να μας εκπροσωπήσει δεν είναι άγνωστος, αλλά είναι οικείο πρόσωπο και έχει ήδη εικόνα για τον κάθε συνομιλητή του. Τη διπλωματία την ασκούσε ακόμα και όταν ήταν δήμαρχος Αθηναίων.

Από την άλλη ο νυν υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αρκείται στο να κατεβάζει τον τοίχο του γραφείου του τον πίνακα που έδειχνε το θωρηκτό Αβέρωφ να κατατροπώνει τον τουρκικό στόλο στο Αιγαίο για να μην ενοχληθούν τα ματάκια του Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα....

Γ.Κοκ.