Για «ωμό εκβιασμό εκατοντάδων χιλιάδων λαϊκών οικογενειών» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε σχόλιό του για το σχέδιο της κυβέρνησης αναφορικά με τους πλειστηριασμούς.

Όπως επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, χιλιάδες οικογένειες μετατρέπονται σε «ομήρους  των τραπεζών», καθώς προϋπόθεση για να μην τους πετάξουν έξω από το σπίτι τους είναι η μόνιμη αφαίμαξη τους.

«Η ρύθμιση υποχρεώνει μια λαϊκή οικογένεια, που στις σημερινές συνθήκες μόλις και μετά βίας τα βγάζει πέρα, να καταβάλει από 10% έως 20% των εισοδημάτων της στις τράπεζες, ακόμα και για εξαιρετικά περιορισμένα εισοδήματα. Η δήθεν ‘προστασία’ των δανειοληπτών είναι στην πραγματικότητα προστασία των τραπεζών καθώς εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες θα αναγκαστούν, με τον πέλεκυ του πλειστηριασμού πάνω από το κεφάλι τους, να σφίξουν και άλλο το ζωνάρι, να εξαθλιωθούν», εκτιμά ο Περισσός.

Την ίδια στιγμή, όπως επισημαίνει, τα πολλαπλά κριτήρια που τίθενται ως προϋποθέσεις, καθιστούν τον νόμο σχεδόν κενό γράμμα, αφού «το νέο σχέδιο ‘προστασίας’ αφορά  αποκλειστικά την πρώτη κατοικία», ενώ «αίρεται και η απαγόρευση πλειστηριασμών για σχετικά μικρά χρέη που υπήρχε μέχρι σήμερα». Ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών, για σχετικά μικρά χρέη, σημαίνει ότι θα βγουν στο σφυρί δεκάδες χιλιάδες ακίνητα, χρεοκοπημένων απ’ την κρίση, αυτοαπασχολούμενων, προειδοποιεί το ΚΚΕ.

Δηλώνει τέλος ότι καταψηφίζει το σχέδιο της κυβέρνησης, καλώντας τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν κανέναν πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας.

TAGS