Να πάρει μάθημα ο λαός για το τι ψηφίζει μέσα στα κόμματα, δήλωσε στον Alpha 98,9 η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σ. Βούλτεψη, αναφερόμενη στη σύλληψη του πρώην υπουργού, Μ. Λιάπη.

Καθετί που γίνεται πρέπει να οδηγεί τον λαό σε ηθικό δίδαγμα, είπε, προσθέτοντας ότι η εν λόγω ιστορία της προκαλεί «εμετική διάθεση» και υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Λιάπης «ψηφιζόταν πάντα στην πρώτη πεντάδα».

Σύμφωνα με την κ. Βούλτεψη, ο λαός πρέπει να κοιτάζει και τα πόθεν έσχες και τις συμπεριφορές και να μην ψηφίζει με βάση τα ρουσφέτια. «Να το αποτέλεσμα: χρεοκοπία της χώρας και ο Λιάπης με πλαστές πινακίδες» τόνισε.

«Ο λαός έλεγε: είναι ανιψιός του εθνάρχη, είναι ξάδερφος του πρωθυπουργού, θα είναι υπουργός και θα μας κάνει τα ρουσφέτια. Ο λαός να κρίνει, έχει ψήφο, έχει δύναμη» πρόσθεσε.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πλειστηριασμών, λέγοντας ότι είχε διαισθανθεί από την άνοιξη ότι η τρόικα πιέζει για πλήρη απελευθέρωση. Όπως είπε, «έχουμε χρεοκοπήσει, είμαστε με τα 500 φυλακή και με 1.000 μέσα» και «αν δεν βγάλουμε χρήματα το κράτος δεν μπορεί να ζήσει», ωστόσο δεν επιθυμεί να βάλει σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη.

«Η ρύθμιση που έρχεται με καλύπτει» επεσήμανε.