Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, παρουσία και του υφυπουργού Συμεών Κεδίκογλου.

Στην συνάντηση συζητήθηκε κατ’ αρχήν το θέμα της κατάστασης στα ΑΕΙ μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να εφαρμοσθεί ο νόμος για τις εβδομάδες διδασκαλίας, ώστε να διασφαλισθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ τόνισε τον σημαντικό ρόλο των Συμβουλίων Διοίκησης (του ν. 4009) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και ζήτησε να συνεχισθεί και να κατοχυρωθεί αυτός στην πράξη απέναντι σε οιαδήποτε προσπάθεια αποδυνάμωσής τους.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της επανατοποθέτησης σε κενές θέσεις των 1.864 καθηγητών τεχνικών λυκείων, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Ιούλιο του 2013.

Είναι σημαντικό, ότι διαπιστώθηκε πως προχωρεί άμεσα η σχετική διαδικασία για την τοποθέτηση 1.400 ατόμων σε κενές θέσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στα δημόσια ΙΕΚ και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς των Δήμων. Παραμένει το θέμα για την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για την τοποθέτηση υπαλλήλων του υγειονομικού τομέα (γιατροί, νοσηλευτές, εργαστηριακοί κλπ) σε κενές θέσεις του ΕΣΥ Θέμα για το οποίο θα αναληφθούν πρωτοβουλίες από το ΠΑΣΟΚ.

Την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούσαν οι βουλευτές Δ. Κρεμαστινός και Γ. Ντόλιος και οι Χρ. Πρωτόπαπας και Δ. Νικηφόρος, Αν. Γραμματέας του Τομέα Παιδείας.