Κανένα τμήμα δεν θα έχει περισσότερους από 25 μαθητές στο δημοτικό εκτός εάν υπάρχει θέμα υποδομών, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" για τον σχολικό "Καλλικράτη", η κ.Διαμαντοπούλου είπε πως στόχος είναι να υπάρχουν σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, με επαρκή αριθμό τμημάτων και μαθητών ώστε να εφαρμόζονται τα νέα προγράμματα.

Σημείωσε πως άλλο ένα κριτήριο είναι η διαχείριση του μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, αφού σύμφωνα πάντα με την ίδια η αναλογία είναι ένας εκπαιδευτικός ανά οκτώ μαθητές.

Πρόσθεσε πως για την μετακίνηση των μαθητών μετά τις συνενώσεις υπάρχει προϋπόθεση οι μαθητές να μην ταξιδεύουν πάνω από 20 έως 25 λεπτά και οι μαθητές στα αστικά κέντρα να μην περνούν μεγάλους δρόμους.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο απομακρύνσεων εκπαιδευτικών μετά τις καταργήσεις και συνενώσεις σχολείων λέγοντας ότι ο εκπαιδευτικός όταν καταργείται το σχολείο είναι στη διάθεση του διευθυντή ο οποίος θα τον τοποθετήσει στο νομό που υπάγεται σε αντίστοιχη θέση.

Επισήμανε πως στο εξής οι εκπαιδευτικοί θα καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες λέγοντας ότι υπήρξαν οργανικές θέσεις σε σχολεία που δεν λειτουργούσαν. Είπε πως ο τρόπος που γίνεται η κατανομή πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών και στόχος του υπουργείου είναι να υπηρετήσει τα παιδιά.

Είπε πως στα σχολεία που θα προκύψουν οι εκπαιδευτικοί θα πάνε να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

TAGS