Για την εμμονή των τροικανών στην άρση των προστατευτικών διατάξεων για τους δανειολήπτες μίλησε, ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ: «Στόχος της τρόικας δεν ήταν οι πλειστηριασμοί, αλλά να μην τελούν υπό καθεστώς προστασίας εκείνοι που έχουν χρήματα και μπορούν να πληρώσουν το δάνειό τους αλλά δεν πλήρωναν».

Με το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, με αυτές τις αντικειμενικές αξίες, καλύπτεται το 90% των σπιτιών τόνισε παράλληλα.

«Καλύπτονται τα φτωχά και τα μεσαία εισοδήματα, και περισσότερο από μεσαίου εισοδήματος οικογένειες. Για κάποιον που βγάζει 10.000 ευρώ καθαρά θα δίνει 84 ευρώ το μήνα για να σώσει το σπίτι του» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναγνώρισε ότι υπήρχαν αρκετές ενστάσεις απο βουλευτές της ΝΔ για το επίμαχο νομοσχέδιο, αποδίδοντάς τες στην εικόνα που είχε διαμορφωθεί επί μήνες. 

«Είναι νομίζω εύκολο να κάνει κανείς τον φιλολαϊκό για μια εβδομάδα η μήνα, αλλά μετά ο λογαριασμός έρχεται και σε αυτόν και την χώρα. Υπαρχει διάταξη με την οποία καλύπτονται και οι εγγυητές, υπαρχει πρόβλεψη για τους αναπήρους ή όσους έχουν τρία παιδιά» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε ότι «τα δανεικά που δεν μας έδωσε η τρόικα δεν είναι αγύριστα τα πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι, αν υπαρχει κουλτούρα ‘δεν πληρώνω’ θα επιστρέψει ο λογαριασμός στους έλληνες πολίτες όπως έγινε και στην Κύπρο.»