Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Επιχείρηση πρεσαρίσματος του Κωστή Χατζηδάκη για το νομοσχέδιο που αφορά τους πλειστηριασμούς θέτει σε εφαρμογή το ΠΑΣΟΚ επιδιώκοντας να δείξει ότι κατόπιν παρέμβασης του θα υπάρξουν βελτιώσεις στην ρύθμιση για την προστασία των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων.

Ο λόγος για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αντιπροσωπεία των οποίων θα επισκεφθεί σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να μεταφέρει στον κ. Χατζηδάκη έναν πεντάλογο αιτημάτων της Χαριλάου Τρικούπη για διορθωτικές κινήσεις στο νομοσχέδιο που μπλοκάρει τους πλειστηριασμούς.

Στο ΠΑΣΟΚ αν και εξ αρχής έχουν δηλώσει ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μία καλή βάση συζήτησης θεωρούν ότι «οφείλουν» να ασκήσουν πιέσεις στον υπουργό Ανάπτυξης όχι μόνο για να καλυφθούν περισσότερα νοικοκυριά αλλά επιπλέον διότι υπάρχει μία ιδιότυπη κόντρα με την γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα για το ποιο από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ θα εμφανιστεί πιο σκληρό και αποτελεσματικό στην προώθηση βελτιωτικών αλλαγών.

Η ίδια ανταγωνιστικότητα μεταξύ γαλάζιων και πράσινων βουλευτών είχε διαπιστωθεί και κατά τις διαπραγματεύσεις για τον φόρο ακίνητης περιουσίας με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ τότε να «στραβώνουν» με τους συναδέλφους τους της ΝΔ που πήγαν εν χορώ στο υπουργείο Οικονομικών και αξίωσαν την ριζική τροποποίηση του ΕΝΦΑ. 

Στο μεταξύ στην Χαριλάου Τρικούπη παρατηρείται μία υφέρπουσα ενόχληση για το σφίξιμο της Νέας Δημοκρατίας κατά την συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια και την απροθυμία που έδειξαν οι συγκυβερνώντες να υποστηρίξουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην αντιπαράθεσή του με τον Αλέξη Τσίπρα.