Διακόπηκε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου που ρυθμίζει τους πλειστηριασμούς. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως εκφράστηκαν ενστάσεις από πολλούς βουλευτές για το γεγονός πως το νομοσχέδιο περιλαμβάνει άσχετες με τους πλειστηριασμούς διατάξεις που θα πρέπει να συζητηθούν χωριστά από τον νέο χρόνο. 

Χαρακτηριστικές είναι οι ενστάσεις που εκφράστηκαν από τους βουλευτές της ΝΔ με τη Ντόρα Μπακογιάννη να χαρακτηρίζει πολύ καλό το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς αλλά απευθυνόμενη στον Κωστή Χατζηδάκη να λέει πως «σας ανάγκασαν να βάλετε ξεπερνούν και τις αντοχές των πιο καλόπιστων υποστηρικτών της κυβέρνησης».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε τόσο ο Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος ζήτησε να αποσυρθούν όσες διατάξεις δεν είναι επείγουσες ενω η Φεβρωνία Πατριανάκου είπε πως οι διατάξεις που προστέθηκαν ενισχύουν τον απίθανο Χάρη Θεοχάρη. 

Και στο ΠΑΣΟΚ το κλίμα δεν ήταν διαφορετικό με τον Πάρι Κουκουλόπουλο να υποστηρίζει πως το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει μόνο τις επείγουσες διατάξεις, αυτές δηλαδή που αφορούν στους πλειστηριασμούς, ενώ για τις άλλες είπε πως οι πράσινοι βουλευτές είναι από επιφυλακτικοί έως αρνητικοί.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως προτίθεται να αποσύρει τις διατάξεις για τις οποίες δεν υπάρχουν δεσμευτικές προθεσμίες και μνημονιακές υποχρεώσεις από το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς. 

Ο υπουργός ζήτησε πίστωση χρόνου προκειμένου να εξειδικευθούν οι διατάξεις για τις οποίες επείγει η ψήφισή τους από τον ίδιο τον κ. Στουρνάρα, μόλις εκείνος προσέλθει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

 Η επιτροπή διέκοψε τη συζήτηση μέχρι να υπάρξει συνεννόηση με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών.