Η βαθιά  και ακριβοπληρωμένη ανάσα που πήρε ο πρωθυπουργός από τις αποφάσεις της Ε.Ε οι όποιες θα επικυρωθούν  τυπικά στην  σύνοδο κορυφής σε δυο εβδομάδες έχουν και τα μυστικά τους.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ρίξει το μπαλάκι στα κόμματα της αντιπολίτευσης φέρνοντας στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία 180 ψήφων την αποδοχή ή μη των αποφάσεων αυτών. Σε περίπτωση που όμως τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αποδεχθεί με την ψήφο της τις αποφάσεις των Βρυξελλών, τότε άλλος δρόμος από τις κάλπες φαίνεται να μην υπάρχει. Την πρόταση έκανε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη για ευρεία πλειοψηφία στις αποφάσεις από τη Βουλή, και όταν ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, το άφησε ανοικτό λέγοντας ότι είναι τεχνικής φύσεως θέματα που εξετάζονται.

Ο πρωθυπουργός διατηρώντας ζωντανό το μύθο της Ευρώπης που δέχθηκε τα ελληνικά αιτήματα για επιμήκυνση και χαμηλά επιτόκια δανεισμού, αλλά πληρώνοντας όλοι εμείς για πολλά χρόνια στο μέλλον και με ακριβό αντίτιμο τα ανταλλάγματα , μετά την σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο που θα ενημερώσει τους βουλευτές του, αύριο συγκαλείται ολομέλεια της Βουλής για να ενημερώσει και το σύνολο των πολιτικών κομμάτων σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί το θετικό κλίμα στην αγορά.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή ο πρωθυπουργός θέλει να στριμώξει τη ΝΔ στη διγλωσσία που παρατηρείται τελευταία από τη σύνοδο κορυφής και μέχρι σήμερα, για να καταδείξει το κέρδος που αποκόμισε μετά τις διαπραγματεύσεις του με τους ξένους ομολόγους του.

Η αντιπαράθεση αναμένεται να κορυφωθεί καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταλάβει που το πάει ο πρωθυπουργός και γι' αυτό η γραμμή που θα τηρήσει είναι ίδια με τις προηγούμενες ημέρες. “Αλλάξτε τους όρους του μνημονίου” θα επιμείνει, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός είναι κατηγορηματικά αντίθετος .

Την ίδια ώρα, το θέμα του ανασχηματισμού συζητείται συνεχώς μεταξύ των υπουργών και όλοι σχεδόν στοιχηματίζουν ότι οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού θα εκδηλωθούν αμέσως μετά τις 25 Μαρτίου. Ήδη, ο κ. Παπανδρέου έχει λάβει τις πρώτες εισηγήσεις για το εύρος του ανασχηματισμού που θα είναι ριζικός, όπως αναφέρουν συνομιλητές του για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα παραλυσίας που παρατηρούνται εδώ και μεγάλο διάστημα για λόγους που όλοι γνωρίζουν . Ασυνεννοησία, έλλειψη συντονισμού, διαφωνίες, και μη τήρηση του μνημονίου που είναι ποιο επιβλαβές από όλα τα άλλα φαινόμενα που κυριαρχούν στην κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.