Τα όρια αντοχής της ελληνικής κοινωνίας έχουν ξεπεραστεί, σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μήνυμά προς τους Έλληνες του εξωτερικού εν όψει των γιορτών και καλεί τους εταίρους και πιστωτές να «διανύσουν την απόσταση που τους αναλογεί».

Όπως λέει ο κ. Κάρολος Παπούλιας, «δεν αρκεί η παραδοχή της πρωτοφανούς θυσίας, απαιτείται η άλλη πλευρά, αυτή των εταίρων και πιστωτών, να διανύσει την απόσταση που της αναλογεί. Ο πολιτικός πραγματισμός και ο σεβασμός στην ευρωπαϊκή ιδέα επιτάσσουν στροφή σε αυτή την κατεύθυνση για να αναπνεύσει η ελληνική οικονομία και να μην κινδυνεύσει άλλο η κοινωνική συνοχή». 

«Γνωρίζω την αγωνία σας για τη γρήγορη μετάβαση της πατρίδας μας σε έναν κύκλο ανάπτυξης και εσείς γνωρίζετε ότι η πατρίδα μας προσβλέπει πάντα στη βοήθεια σας και στη στήριξή σας, την οποία είμαι βέβαιος, θα συνεχίσετε να προσφέρετε, όπως, άλλωστε, αυτό έχει συμβεί πολλές φορές και στο παρελθόν σε δύσκολες περιόδους της εθνικής ιστορίας μας» προσθέτει ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος στους Έλληνες του εξωτερικού και τους εύχεται καλές γιορτές.