Ως πιστό αντίγραφο της «άβουλης, αδρανούς και ανύπαρκτης στην εξωτερική πολιτική κυβέρνησης» χαρακτηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου την ελληνική προεδρία. 

«Η προεδρία της απούσας, άβουλης, αδρανούς και ανύπαρκτης στην εξωτερική πολιτική, κυβέρνησης, θα είναι πιστό της αντίγραφο. Εγκλωβισμένη στο πλαίσιο της πολιτικής της σκληρής λιτότητας, με την ανάπτυξη μόνο κατ’ όνομα σχέδιο στα χαρτιά, με ευχολόγια περί της υπόλοιπης ατζέντας – για “θαλάσσια πολιτική“, για μετανάστευση - η ελληνική προεδρία προοιωνίζεται να είναι επικοινωνιακή και διεκπεραιωτική» αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως συνεχίζει η κυρία Δούρου «επικοινωνιακή για την εξυπηρέτηση των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων των δύο κυβερνητικών κομμάτων και της παράτασης της παραμονής τους στην εξουσία. Και διεκπεραιωτική με την έννοια της τυφλής εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών των δανειστών».

«Μια προεδρία, όχι για την χειμαζόμενη κοινωνία, αλλά για τα κομματικά συμφέροντα των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου» κατέληξε η κυρία Δούρου.