Δίκαιο χαρακτήρισε τον αγώνα  των αγροτών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έπειτα από τη συνάντηση που είχε στη Βουλή με αντιπροσωπείες αγροτών κυρίως της Κρήτης, της Πελοποννήσου, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αφού η  αντιπροσωπεία των αγροτών επέδωσε στον κ. Τσίπρα ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα τους και δήλωσε ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος και το κόστος παραγωγής καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή και ερημώνουν την ύπαιθρο.

Επιπλέον ανέφερε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

«Η υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων μαζί με την έλλειψη ρευστότητας πλήττουν την αγροτική παραγωγή» σημείωσε και  πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες η μνημονιακή πολιτική συρρίκνωσης και υπερφορολόγησης των μικρών και μεσαίων αγροτών κινείται στον αντίποδα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση.

Τέλος επεσήμανε ότι τι η μερική άρση των πλειστηριασμών είναι η κερκόπορτα για την κατάσχεση και εκποίησης και  της αγροτικής γης. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Κρήτης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Ανδρέας Ξανθός, Κώστας  Δερμιτζάκης, Μαρία Διακάκη και ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας και Συντονιστής ΕΕΚΕ Αγροτικής Πολιτικής, και ο Θανάσης Πετράκος, Βουλευτής Μεσσηνίας.