current views are: 1

21 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση06:53

Το σχέδιο Βενιζέλου για να δεσμεύσει τους διαφωνούντες

Σε ψηφοφορία θα τεθεί η πρόταση-εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου προς την Κεντρική Επιτροπή για την Κεντροαριστερά.

Δημοσίευση 06:53’
αρθρο-newpost

Σε ψηφοφορία θα τεθεί η πρόταση-εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου προς την Κεντρική Επιτροπή για την Κεντροαριστερά.

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Σε ψηφοφορία θα τεθεί η πρόταση-εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου προς την Κεντρική Επιτροπή για την Κεντροαριστερά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να «δέσει» τους διαφωνούντες με την ψήφο τους για να αποτρέψει μελλοντικές εκπλήξεις τύπου «επιστολή των 11» και θεωρητικά να αξιοποιήσει την έγκριση του οργάνου στο σχέδιό του για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές «μεταφράζοντάς» την ως ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Βενιζέλου προσπάθησε στην διάρκεια της εβδομάδας να βολιδοσκοπήσει αρκετά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής για να διακριβώσει τις προθέσεις τους απέναντι στους 58, την Κεντροαριστερά και την κάθοδο του ΠΑΣΟΚ σε ενιαίο σχήμα στις ευρωεκλογές.

Επί της ουσίας δεν διαπιστώθηκε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, παρ’ όλα αυτά αρκετά μέλη του οργάνου διατύπωσαν απορίες για τον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ θα συγχρονιστεί με την Πρωτοβουλία των 58 και επιπλέον για το πώς θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Ασαφές είναι το τοπίο στην ομάδα των 11 κι αυτό γιατί κανένας εξ αυτών δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας απλώς ορισμένα στελέχη από τους 11 επεδίωξαν να διευκρινίσουν δημοσίως ότι δεν βρίσκονται σε συνεννόηση με τον Γιώργο Παπανδρέου και ότι δεν έχουν ως στόχο την ανατροπή της ηγεσίας του κόμματος.

Θεωρείται ωστόσο κάτι παραπάνω από βέβαιο πως οι 11 θα προβάλουν τις ενστάσεις τους για το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς και για το γεγονός πως ο κ. Βενιζέλος απλώς ανακοινώνει τους σχεδιασμούς του προτού αυτοί συζητηθούν ή εγκριθούν από τα ανώτερα κομματικά όργανα.

Επίσης με την επιστολή τους τα στελέχη της ομάδας των πρώην υφυπουργών με την οποία ζητούσαν την σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής ανέβασαν τον πήχη ως προς την σπουδαιότητα της συνεδρίασης κι επομένως όλοι περιμένουν να ακούσουν κάποια αντιπρόταση ή τις ενστάσεις τους για τους συνολικούς χειρισμούς της ηγεσίας.

Είναι αμφίβολο το εάν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα δώσει το παρών και ο Γιώργος Παπανδρέου αφού τους τελευταίους μήνες δεν εμφανίζεται καν στις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.


σχετικα αρθρα