«Όχι» στο σύνολο των άρθρων του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ψήφισε τελικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας και άνοιξε τον δρόμο αποχώρησής του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Το στίγμα της σημερινής του απόφασης το έδωσε από χθες το απόγευμα ο κ. Πολύδωρας, ο οποίος κατά την ομιλία του στη Βουλή υιοθέτησε σκληρές εκφράσεις, διέκρινε τον εαυτό του από τους «λογιστές» της κυβέρνησης και κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το σχέδιο νόμου.

Η διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία είναι πλέον γεγονός. Όπως ανακοίνωσε από το Βήμα της Βουλής ο προεδρεύων της Βουλής κ. Δραγασάκης με απόφαση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο κ. Πολύδωρας διαγράφεται. 

Εξάλλου όπως δήλωσε στο newpost.gr κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου από τον κ. Πολύδωρα, «η διαγραφή του πλέον αποτελεί μονόδρομο».

Όπως έγραφε νωρίτερα το newpost.gr η κόντρα του με το Μαξίμου κρατά από τον Ιούνιο του 2012 όταν ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως Πρόεδρο της Βουλής αντί του μίας ημέρας Προεδρεύοντος της Βουλής του Μαΐου Βύρωνα Πολύδωρα. 

Ο ίδιος κατά καιρούς ασκούσε έντονη κριτική στις κυβερνητικές αποφάσεις χωρίς όμως τελικά να προχωρά σε πράξεις, γεγονός που οδηγούσε το Μαξίμου να κρατά απέναντί του μια στάση απαξίωσης.

Ωστόσο η σημερινή του απόφαση ξεχείλισε το ποτήρι και η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ήταν αναμενόμενη, όπως γνώριζε και ο ίδιος πολύ καλά.