«Το ζήτημα των πλειστηριασμών ταλανίζει επί μήνες την ελληνική κοινωνία« τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.

«Όταν η κυβέρνησή μας, στις αρχές της κρίσης, πήρε την απόφαση για τη προστασία της πρώτης κατοικίας, ήταν ένα μέτρο προστασίας των κόπων των πολιτών να έχουν μία ιδιόκτητη πρώτη κατοικία», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και έκανε λόγο για μια «σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους».

«Διαπραγματευόμενη με τους δανειστές της η Ελλάδα ζητάει έγκυρους θεσμικούς συνομιλητές που μπορούν να καταλάβουν την κοινωνία και να σεβαστούν τις θυσίες των Ελλήνων», πρόσθεσε και σημείωσε πως «αυτό είναι ένα μάθημα για όσους χρησιμοποιούν ως μέσο τον λαϊκισμό».

«Στην πραγματικότητα κανείς δεν μένει έξω από την προστασία», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ επικαλέστηκε τραπεζικά στοιχεία, για να καταλήξει πως «αυτό αφορά το 98,5% των οφειλετών».

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να κατανομάσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «με αυτή τη ρύθμιση, απογοητεύονται όσοι έχουν επενδύσει στην καταστροφή της χώρας».