Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Ένα ερωτηματολόγιο προκάλεσε μία ακόμη θύελλα στο ΠΑΣΟΚ. Μέλη του κόμματος έλαβαν στα προσωπικά τους mail ένα ερωτηματολόγιο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και το μέλλον της κίνησης των 58.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το ερωτηματολόγιο.

Στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης επιτέθηκε σε εκείνους που απέστειλαν αυτό το ερωτηματολόγιο, λέγοντας «δεν μπορεί να μου στέλνετε ερωτηματολόγιο για το πως θα διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ. Σημασία δεν έχουν οι συγκολλήσεις κορυφής αλλά το περιεχόμενο των πολιτικών που θα δώσουν ελπίδα στο λαό. Πρέπει να δείξει το ΠΑΣΟΚ ότι συγκρούεται».

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Η Χαριλάου Τρικούπη απαντά, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι το ερωτηματολόγιο απέστειλε πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στους 58, και πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είπε πολλά στη συνεδρίαση ωστόσο έδωσε πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει στη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος όπου η εισήγηση του θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Ο Θάνος Μωραΐτης που βρίσκεται απέναντι από τις επιλογές Βενιζέλου απευθυνόμενος στον πρόεδρο του κόμματος του είπε: «Διαφωνώ με το διακύβευμα σου», ενώ έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας έπειτα από την επιστολή των «11».

«Καταγγέλλω τις διαρροές. Είναι η πρώτη φορά που σε άτυπη ενημέρωση του γραφείου τύπου στοχοποιούνται στελέχη του κόμματος», πρόσθεσε.

Μέσα σε αυτή την ωραία ατμόσφαιρα θα συνεδριάσει η Κ.Ε του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο.