Να ισχύσει «πόθεν έσχες» για τους υποψηφίους που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές ζήτησε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, καθώς και να μη στηρίξει το ΠΑΣΟΚ «γυρολόγους» και «λιποτάκτες», όπως είπε, με τον Κώστα Σκανδαλίδη να τονίζει ότι χρειάζεται νέος εναλλακτικός προοδευτικός δρόμος, μιλώντας επίσης στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο Κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι οι «58» είναι ένα πρώτο βήμα για την Kεντροαριστερά και δεν υπάρχει θέμα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών, Λεωνιδας Γρηγοράκος, τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κανενός».

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα ανήκει αμετάκλητα στην Ευρώπη και πώς η περίοδος της Μεταπολίτευσης έκλεισε. «Πληρώνουμε τα λάθη της κυριαρχίας μας και τα λαθη διαχείρισης της κρίσης»συνέχισε και διερωτήθη: «Χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ; Ναι χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής όχι ως συνοθύλευμα ηττημένων. Κεντρικό μας μέλημα πρέπει να είναι η συνεννόηση", ανέφερε.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε ότι «εν αρχή είναι η χώρα. Χρειάζεται ριζική αναθεώρηση της μνημονιακής πολιτικής στη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Να σταματήσει η φτωχοποίηση της χώρας. Χρειάζεται νέος εναλλακτικός προοδευτικός δρόμος. Τρίτος δρόμος μακριά από τη συντήρηση και τον λαϊκισμό. Να προτείνουμε νέα ευρωπαϊκή συνθήκη. Να λειτουργήσουμε θεσμικά για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Αν ενόψει Ευρωεκλογών αλλάξουμε όνομα και σύμβολα πρέπει να πάμε στη βάση».