Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Όλο και πιο κοντά πλησιάζει η μέρα των βουλευτικών εκλογών ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την πρόσφατη αναμέτρηση στην Βουλή για το θέμα των πλειστηριασμών και την διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα από την ΝΔ.

«Κάθε μέρα που περνάει συρρικνώνεται όλο και περισσότερο η κυβερνητική πλειοψηφία» λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Σήμερα η κυβέρνηση στηρίζεται σε 152 βουλευτές δηλαδή σε έναν αριθμό που στο παρελθόν είχε αποδειχθεί ιδιαίτερα ευάλωτος.

«Η κυβέρνηση αποδυναμωμένη όσο ποτέ αναλαμβάνει την προεδρεία την στιγμή που η τρόικα έρχεται και πάλι στην Ελλάδα για να δείξει για άλλη μια φορά  τα δόντια της» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Η ΝΔ μετά και την διαφοροποίηση του Βύρωνα Πολύδωρα εμφανίζεται να έχει δεχθεί ένα μεγάλο πλήγμα ενώ την ιδία στιγμή το ΠΑΣΟΚ περνάει μία μεγάλη και καθοριστική κρίση με δεδομένο ότι αμφισβητείται ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Είναι σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε περίεργα  σενάρια προκειμένου να αντέξει το δικομματικό μόρφωμα επισημαίνουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρονται ακόμα στα σημεία της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου στην χθεσινή ΚΕ του ΠΑΣΟΚ λέγοντας οι αναφορές του στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τουλάχιστον πανικό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του αναφέρθηκε σε όσους μέσα στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «αν το ΠΑΣΟΚ είναι το παλιό και το νέο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαϊκισμός, τότε αλίμονο στη χώρα».

Κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προωθεί τον εκχυδαϊσμό, τον εκφασισμό και τον «εκτσογλανισμό» του δημόσιου βίου. Πρόσθεσε δε  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη και με την τακτική του δημιουργεί συνθήκες οιονεί εμφυλίου πολέμου.

«Η νέα υβριστική επίθεση του κ. Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει έλλειμμα ήθους  και ψυχραιμίας αλλά και πλεόνασμα πανικού. Τον κατανοούμε» ήταν η απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ διαβλέπουν ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το ΠΑΣΟΚ δεδομένου ότι και οι δημοσκοπήσεις το εμφανίζουν να έχει απολέσει το προφίλ και την φυσιογνωμία του ενώ η συμπόρευση με την ΝΔ του έχει δώσει το τελειωτικό χτύπημα.