Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Εκλογές το 2016 προέβλεψε ανώτατη κυβερνητική πηγή σε συνομιλία που είχε σήμερα με δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από τα κάλαντα που έψαλαν στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχει ανησυχία για το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ καθώς όπως ανέφερε «υπάρχει συνείδηση και ο τόπος είναι πάνω από όλα».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με τη συζήτηση που θα ανοίξει από το καλοκαίρι και μετά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια πηγή απάντησε: «Η άρνηση φέρνει και ευθύνη και τις ευθύνες τις καταλαβαίνει ο λαός».

Νωρίτερα, πολιτική χροιά είχαν τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου με τις... μαντινάδες να δίνουν τον τόνο.

«Αν είχε Αντώνη Σαμαρά νωρίτερα η χώρα, δεν θα είχε το κατάντημα που είχε μέχρι τώρα» ανέφεραν οι βρακοφόροι της Κρήτης που βρέθηκαν στο Μαξίμου για να πουν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό.

Ο όμιλος βρακοφόρων Κρήτης προσέφερε στον πρωθυπουργό μια γκραβούρα με θέμα την αρπαγή της Ευρώπης από την ελληνική μυθολογία, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, τους φόρους και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.