Και ενώ σείεται η κυβέρνηση Ερντογάν από τα οικονομικά σκάνδαλα οι στρατηγοί της Άγκυρας έστειλαν τα μαχητικά τους να προβούν σε υπέρπτηση, σήμερα το μεσημέρι, πάνω από ελληνικά νησιά. 

Συγκεκριμένα σχηματισμός έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από τέσσερα F-4 και δύο F-16, εισήλθε στις 15:14 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Σάμου και Χίου. Τα τέσσερα  F-4 του σχηματισμού πραγματοποίησαν στις 15:29 υπέρπτηση άνωθεν ν. Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων στα 2.600 πόδια. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:33 Νότια Σάμου. 

Συνήθως οι αποστολές αυτές με τη δομή που έχουν παραπέμπουν σε εικονικό βομβραδισμό από τα από τα F-4 με τα F-16 να παρέχουν αεροπορική υποστήριξη και προστασία στα βομβραδιστικά τους. 

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική. 

Ωστόσο οι Τούρκοι ανεβάζουν το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο, παραμονές της θρησκευτικής μας εορτής, παραβιάζοντας το σχετικό μορατόριουμ μεταξύ των δύο χωρών. 

Οι καιροί είναι πονηροί και  πάντα προκαλεί ανησυχία η γείτονα χώρα, όταν διέρχεται εσωτερική κρίση, καθώς έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι την εξάγει. 

Τέλος όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ υπήρξαν άλλες εννέα παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Μεταξύ αυτών υπήρχε και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας - ηλεκτρονικού πολέμου.

Γ.Κοκ.