Επιστολή απέστειλε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στον Γραμματέα του Κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, με την οποία καταθέτει πρόταση για την αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης στα οικονομικά του Κινήματος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος προτείνει ο πρόεδρος του Κόμματος, τα μέλη της Κ.Ο., τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου, οι ευρωβουλευτές και τα στελέχη, που έχουν διοριστεί σε επιτελικές θέσεις να δίνουν κάθε μήνα ένα ποσό για την κάλυψη των χρεών του ΠΑΣΟΚ.

«Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της παράταξης. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την κακοδιαχείριση παρελθόντων και προφανώς προ κρίσης ετών. Αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Το ζήτημα είναι και πολιτικό και ηθικό» τονίζει.  

Αναλυτικά η επιστολή:

Σύντροφε Νίκο,

Συζητήσαμε πολλά στην Κεντρική Επιτροπή. Αυτό που ακούστηκε από τους περισσότερους είναι η επιθυμία η καρδιά της παράταξης να συνεχίσει να χτυπάει δυνατά, μαζικά και αποτελεσματικά. Αυτό οφείλει να μετουσιωθεί σε ανάληψη ευθύνης. Με ρεαλισμό και συνέπεια. Η παράταξη είναι ιδέες, δράση και πρόσωπα. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει ένα αντικειμενικά επιτακτικό πρόβλημα, αδυναμία να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της παράταξης. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την κακοδιαχείριση παρελθόντων και προφανώς προ κρίσης ετών. Αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Το ζήτημα είναι και πολιτικό και ηθικό.  Και είναι αυτό από το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσουμε. Την στιγμή που το τραπεζικό σύστημα διέρχεται μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις, που επιβαρύνει τους πολίτες, εμείς δεν μπορούμε να μην αναλάβουμε την ευθύνη για τα του οίκου μας δάνεια, για τις του οίκου μας λοιπές υποχρεώσεις και να μην κάνουμε κάθε τι δυνατό για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της παράταξης. Που ναι δεν είναι υποχρεώσεις, για τις οποίες ευθυνόμαστε όλοι, αλλά είναι υπαρκτές.  

Σε συνέχεια των προτάσεων, που κατέθεσα στην Κεντρική Επιτροπή, θεωρώ ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος, τα μέλη της Κ.Ο., τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου, οι Ευρωβουλευτές και τα στελέχη μας, που έχουν διοριστεί σε επιτελικές θέσεις, οφείλουμε να συνεισφέρουμε στις υποχρεώσεις αυτές της παράταξης και προτείνω κάθε μήνα όλοι οι παραπάνω να καταβάλλουμε μέσα από διαφανείς διαδικασίες από ένα ποσό, που θα συγκεντρώνεται για την κάλυψη τους. Όχι για να αποδείξουμε. Αλλά για να δείξουμε ότι και μπορούμε και θέλουμε. Με την συνέπεια όχι των επαγγελματικών στελεχών αλλά την πρωτότυπα αυθεντική συνέπεια των εθελοντών, που έχουν ισχυρή θέληση και πεποίθηση για την περιφρούρηση και την επίτευξη του στόχου τους.