current views are: 2

30 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση15:47

Τα 10 καλύτερα gadgets του 2013 – Smartphones, tablets, κονσόλες…

Πολλά και αξιόλογα ήταν τα gadgets που είδαμε το 2013. Smartphones, tablets, κονσόλες παιχνιδιών και άλλα γκατζετάκια ξεχώρισαν την χρονιά που αφήνουμε σιγά-σιγά για να περάσουμε στο 2014.

Δημοσίευση 15:47’
αρθρο-newpost

Πολλά και αξιόλογα ήταν τα gadgets που είδαμε το 2013. Smartphones, tablets, κονσόλες παιχνιδιών και άλλα γκατζετάκια ξεχώρισαν την χρονιά που αφήνουμε σιγά-σιγά για να περάσουμε στο 2014.

Επιλέγει ο Γιάννης Καρακατσάνης

Πολλά και αξιόλογα ήταν τα gadgets που είδαμε το 2013. Smartphones, tablets, κονσόλες παιχνιδιών και άλλα γκατζετάκια ξεχώρισαν την χρονιά που αφήνουμε σιγά-σιγά για να περάσουμε στο 2014.

Δείτε τα gadgets που ξεχωρίσαμε.

1) iPhone 5s

Το πιο πρόσφατο iPhone της Apple είναι σχεδιαστικά ίδιο με το προηγούμενο iPhone 5, ενσωματώνοντας ωστόσο νέα χαρακτηριστικά. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι ο αισθητήρας αφής “touch ID” μέσω του οποίου μπορεί κανείς να ξεκλειδώσει την συσκευή χρησιμοποιώντας το δάχτυλό του, αλλά και η κάμερα με το νέο dual LED φλας για καλύτερη λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό.

2) Playstation 4

Η καλύτερη κονσόλα παιχνιδιών που φτιάχτηκε ποτέ και την οποία περίμεναν διακαώς οι gamers σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η παιχνιδομηχανή εξαντλήθηκε τις πρώτες ώρες κυκλοφορίας της στη χώρα μας. Οι gamers μπορούν να επιλέξουν τα παιχνίδια της αρεσκείας τους μέσα από μια φανταστική σειρά διαθέσιμων τίτλων, με εκατοντάδες ακόμη παιχνίδια να βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης.

3) Nokia Lumia 1020

Πολλά smartphones κυκλοφόρησαν στην αγορά το 2013 με καλή κάμερα, όμως το Nokia Lumia 1020 είναι το smartphone με την καλύτερη κάμερα. Διαθέτει αισθητήρα μεγέθους 41 Megapixel, που θα σας επιτρέψει να τραβήξετε ποιοτικές φωτογραφίες και βίντεο. Το κινητό τρέχει το λειτουργικό Windows Phone της Microsoft, στο app store της οποίας θα βρείτε χιλιάδες εφαρμογές.

4) iPad Air & iPad mini Retina

Τα καλύτερα tablet της αγοράς που είδαμε το 2013. Η Apple παρουσίασε το iPad Air και το iPad mini Retina. Το iPad Air είναι το ταχύτερο, ελαφρύτερο και πιο λεπτό iPad της εταιρίας που είδαμε ποτέ, ενώ το iPad mini αναβαθμίστηκε σημαντικά με την προσθήκη οθόνης Retina.

5) LG G2

Το συγκεκριμένο smartphone μπορεί να μην τα πήγε ιδιαίτερα καλά όσον αφορά τις πωλήσεις, επιλέξαμε να του δώσουμε όμως μία θέση στη δεκάδα των top gadgets του 2013 λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών και των καινοτομιών του. Η LG κατάφερε να εντάξει μία οθόνη 5,2 ιντσών σε ένα smartphone με ελάχιστα περιθώρια δεξιά κι αριστερά της οθόνης και είναι η πρώτη εταιρία που τόλμησε να μεταφέρει τα πλήκτρα στο πίσω μέρος της συσκευής, κάτι απίστευτα βολικό για αριστερόχειρες και δεξιόχειρες.

6) Amazon Kindle Fire HDX

Το τρίτης γενιάς Amazon Kindle Fire κυκλοφόρησε σε δύο εκδόσεις των 7 και 8.9 ιντσών και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Με το συγκεκριμένο tablet μπορεί κανείς να διαβάσει άνετα βιβλία, αλλά και να ακούσει μουσική, να παίξει παιχνίδια κλπ. Η Amazon παρέχει ξεχωριστή εξυπηρέτηση στους χρήστες του Kindle Fire, με εκπρόσωπό της να εμφανίζεται στην οθόνη ζωντανά σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι ο χρήστης.

7) Xbox One

Μία από τις δημοφιλέστερες παιχνιδομηχανές που είδαμε το 2013, που ενσωματώνει πολύ περισσότερες δυνατότητες όμως. Ιδανική για gamers, αλλά και για όσους θέλουν να συνδυάσουν κονσόλα παιχνιδιών και υπολογιστή σε μία συσκευή για το σαλόνι τους. Ο νέος αισθητήρας Kinect αναγνωρίζει πρόσωπα, προφορικές εντολές και… μετράει μέχρι και τον καρδιακό σας ρυθμό!

8) Leap Motion Controller

Ένα πολύ μικρό εξάρτημα για υπολογιστές με Windows και Mac OS, χάρη στο οποίο μπορείτε να εκτελέσετε μια σειρά εργασιών κουνώντας απλά τα χέρια σας στον αέρα, αφού ανιχνεύει τη γωνία της παλάμης σας ή τα δάχτυλα που κινείτε. Πώς σας φαίνεται να παίξετε παιχνίδια ή να διαβάσετε άρθρα κουνώντας μόνο τα χέρια σας;

9) Google Chromecast

Το Google Chromecast είναι ένα γκατζετάκι για τους χρήστες που θέλουν να προβάλουν περιεχόμενο στην τηλεόρασή τους από άλλες συσκευές και θέλουν να το κάνουν ασύρματα, χωρίς να μπλέκονται με καλώδια. Απλά το συνδέεις στην θύρα HDMI της τηλεόρασής σου και στη συνέχεια μπορείς να προβάλεις σε αυτήν περιεχόμενο από το laptop, το smartphone ή το tablet σου εύκολα και γρήγορα.

10) Smart ρολόγια

Το 2013 είδαμε περισσότερα «έξυπνα» ρολόγια στην αγορά. Samsung, Sony και άλλες εταιρίες διέθεσαν στην αγορά τα smart watches, ρολόγια που επικοινωνούν άψογα με το smartphone σου και σου επιτρέπουν να εκτελέσεις μια σειρά εργασιών χωρίς να χρειαστεί να βγάλεις το κινητό σου από την τσέπη ή την τσάντα σου.


σχετικα αρθρα