Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Την τακτική του συμψηφισμού προκειμένου να αποδείξει ότι όλοι είναι ίδιοι καλλιεργεί η κυβέρνηση ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑΌπως λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση έχει εντείνει την προσπάθεια της να εμφανίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφερέγγυο ταυτίζοντας το με πολιτικές και πρακτικές που ακολούθησαν τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου μιλούν για μια νέα τακτική προπαγάνδας αφού η θεωρία των δυο άκρων τελικά έπεσε στο κενό. Μάλιστα λένε ότι η προσπάθεια που έγινε από την ΝΔ να συμψηφίσει την περίπτωση Λιάπη με τα πόθεν εσχες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο.

«Εκτιμούμε ότι οι επιθέσεις θα κλιμακωθούν και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ γενικά, γιατί από τη στιγμή που απέτυχε παταγωδώς η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, τώρα επιστρατεύονται άλλα σενάρια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμα ότι η λογική που θέλει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση είναι ότι δεν θα ήταν κακό οι ψηφοφόροι να στραφούν στην αποχή, αφού όλοι είναι ίδιοι, ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει μέσα και άλλα έξω ενώ δηλώνει αριστερό κόμμα αλλά ετοιμάζει το μεγάλο συμβιβασμό του με το σύστημα!

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πάντως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όλες τις επιθέσεις και «τα ύπουλα σχέδια της κυβέρνησης» ενώ αντιλαμβάνονται την προσπάθεια που κάνουν οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου να εμφανίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμμα που όλοι μπορούν να χωρέσουν. Και αυτοί που φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ αλλά και αυτοί που μέχρι πρότινος ήταν δίπλα στον Πάνο Καμμενο όπως η Ραχήλ Μακρή.