Απαντήσεις σε εννέα κρίσιμα ερωτήματα για την αναζωογόνηση, την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία της Αθήνας δίνουν στην «Καθημερινή» οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Καμίνης.

Δύο ημέρες πριν από τις εκλογές εξηγούν ποιες είναι οι προθέσεις τους για την αναβάθμιση του κέντρου, την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και του παρεμπορίου, καθώς και πώς θα αντιμετωπίσουν τα θέματα καθαριότητας και ασφάλειας.

Παρά την κορύφωση της αντιπαράθεσης με την εκτόξευση αλληλοκατηγοριών και την άσκηση δριμείας κριτικής ο ένας στο πρόσωπο του άλλου, τελικά οι δύο μονομάχοι φαίνεται ότι σε ορισμένους τομείς συμπλέουν. Κοινή δέσμευση αποτελεί το πάγωμα των δημοτικών τελών, αλλά και η επέκταση της ελεγχόμενης στάθμευσης, η δημιουργία υπαίθριων πολυπολιτισμικών αγορών, η αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων, η αποκέντρωση των μονάδων του ΟΚΑΝΑ, η ενίσχυση των άπορων δημοτών κ.ά.

Βέβαια, ο μεν Νικήτας Κακλαμάνης κρίνεται κυρίως για τα πεπραγμένα του, ο δε Γιώργος Καμίνης για τα υπεσχημένα. Οι προγραμματικές θέσεις των δύο μονομάχων, που παρουσιάζονται σήμερα στην «Κ», φανερώνουν ότι λύσεις για την Αθήνα υπάρχουν. Μένει να υλοποιηθούν.