Στη μονομερή κατεύθυνση επίλυσης κρίσιμων ζητημάτων για την χώρα ως ένδειξη ενίσχυσης της διαπραγματευτικής της ισχύος στάθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας κάνοντας μια μίνι ανασκόπηση των οικονομικών εξελίξεων των τελευταίων εβδομάδων.

«Είμαστε σε μια φάση όπου για πρώτη φορά υπάρχουν συμπεριφορές της ελληνικής κυβέρνησης η οποία κινείται μακράν των προθέσεων ή των κατευθύνσεων της τρόικας. Κλείσαμε κάποια θέματα με μονομερείς κινήσεις, δεν ομιλώ για ηρωϊκές κινήσεις, ομιλώ για μονομερείς κινήσεις, οι οποίες δεν είχαν τις ευλογίες των δανειστών μας, ωστόσο είναι το πρώτο δείγμα ότι η διαπραγματευτική θέση της χώρας έχει ενισχυθεί.

Κλείσαμε το θέμα των ΕΑΣ με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, δεν θα έχουμε απολύσεις, θα έχουμε εθελούσια έξοδο, η δόση του 1 δισ. που βολοδέρνει από το καλοκαίρι κατεβλήθη και έτσι δεν διασπάστηκε η αίσθηση διεθνώς ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να τηρεί με συνέπεια τις δεσμεύσεις της, έχουμε διατήρηση μονομερώς του 13% στην εστίαση και έχουμε ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς πάλι μονομερώς», είπε ο κ. Τασούλας μιλώντας το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Για την ενέργεια του Βύρωνα Πολύδωρα στην ψηφοφορία για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων που οδήγησε και στην διαγραφή του, τόνισε ότι "σε αυτή τη φάση λύση αποτελεί η ολοκλήρωση αυτής της πορείας και η διευκόλυνση της εξόδου της χώρας στις αγορές" και πρόσθεσε ότι "όσο και αν φαίνεται παράξενο η έξοδος της χώρας στις αγορές θα ανοίξει τα χέρια της κυβέρνησης που είναι σήμερα δεμένα".