Εδώ και χρόνια κατασκεύαζε γενόσημα φάρμακα ο Ελληνικός Στρατός για να καλύψει τις ανάγκες του στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού ( ΑΒΥΥ) που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς.

Τώρα αποφασίστηκε να αυξηθεί η παραγωγή αυτή  για να καλυφθούν οι ανάγκες και στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων  της χώρας.  Να σημειώσουμε ότι αν και λέγεται αποθήκη στην ουσία ήταν στρατιωτικό εργοστάσιο παραγωγής φαρμάκων αλλά και νοσοκομειακού υλικού (γάζες, ταλκ, κ.α.). 

Συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο τη μετατροπή της 441 Αποθήκης Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (441 ΑΒΥΥ), σε Διακλαδικό εργοστάσιο με τροποποίηση του οργανογράμματός της και του κανονισμού λειτουργίας της, προκειμένου να εφοδιάζει με τα προϊόντα της και να καλύπτει μερικώς τις ανάγκες των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.  

Μάλιστα θα υπάρξει και στενή πολύπλευρη συνεργασία με τις Διευθύνσεις Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε το  φαρμακευτικό  και μη φαρμακευτικό  υλικό να  να διατίθονται  από τα στρατιωτικά φαρμακεία αλλά και από τα Στρατιωτικά πρατήρια. 

Στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σημειώνεται ότι στις εγκαταστάσεις της 441 ΑΒΥΥ παρασκευάζονταν φάρμακα και υγειονομικό υλικό που κάλυπταν  τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού αλλά και υποστήριζαν και τους άλλους Κλάδους (Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό) καλύπτωντας τις ανάγκες τους όσο ήταν αυτό εφικτό. 

Τώρα το 441 ΑΒΒΥΥ θα ενισχυθεί με προσωπικό και με ότι άλλο χρειαστεί ώστε να αυξηθεί η παραγωγή του. Από την εξέλιξη αυτή θα υπάρξει μεγάλη εξοικονόμιση πόρων για τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Γ.Κοκ.