current views are: 7

26 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση07:05

Τα εγκλήματα του 2013 που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία

Τρομοκρατία, πολιτικές δολοφονίες, αφαίρεση ζωής για λίγα μόλις ευρώ, οικογενειακές διαφορές, εγκλήματα πάθους. Μπορεί κατά τις στατιστικές της ΕΛ.ΑΣ. οι ανθρωποκτονίες να παρουσίασαν μείωση το χρόνο που μας πέρασε, ωστόσο αναμφίβολα το 2013 δεν ήταν λίγα τα εγκλήματα που σόκαραν και συγκλόνισαν την ελληνική κοινή γνώμη, όχι μόνο για τη βαναυσότητά τους, αλλά και για το θρήνο που προκάλεσε ο άδικος χαμός των ανθρώπινων ζωών που αφαιρέθηκαν. 

Δημοσίευση 07:05’
αρθρο-newpost

Τρομοκρατία, πολιτικές δολοφονίες, αφαίρεση ζωής για λίγα μόλις ευρώ, οικογενειακές διαφορές, εγκλήματα πάθους. Μπορεί κατά τις στατιστικές της ΕΛ.ΑΣ. οι ανθρωποκτονίες να παρουσίασαν μείωση το χρόνο που μας πέρασε, ωστόσο αναμφίβολα το 2013 δεν ήταν λίγα τα εγκλήματα που σόκαραν και συγκλόνισαν την ελληνική κοινή γνώμη, όχι μόνο για τη βαναυσότητά τους, αλλά και για το θρήνο που προκάλεσε ο άδικος χαμός των ανθρώπινων ζωών που αφαιρέθηκαν. 

Γράφουν οι Αναστασία Γαλάνη, Ντία Μούλου

Τρομοκρατία, πολιτικές δολοφονίες, αφαίρεση ζωής για λίγα μόλις ευρώ, οικογενειακές διαφορές, εγκλήματα πάθους. Μπορεί κατά τις στατιστικές της ΕΛ.ΑΣ. οι ανθρωποκτονίες να παρουσίασαν μείωση το χρόνο που μας πέρασε, ωστόσο αναμφίβολα το 2013 δεν ήταν λίγα τα εγκλήματα που σόκαραν και συγκλόνισαν την ελληνική κοινή γνώμη, όχι μόνο για τη βαναυσότητά τους, αλλά και για το θρήνο που προκάλεσε ο άδικος χαμός των ανθρώπινων ζωών που αφαιρέθηκαν. 

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα 

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο 34χρονος ράπερ, γνωστός και ως Killah P, δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου από το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Ρουπακιά. 

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής αναγνώρισε το θύμα και άρχισαν να συγκεντρώνονται στην καφετέρια, όπου παρακολουθούσε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Ρουπακιάς ειδοποιήθηκε και έφτασε στο σημείο όπου και μαχαίρωσε τον 34χρονο, ενώ κοντά βρίσκονταν αστυνομικοί. Η δολοφονία που είχε πολιτικά κίνητρα, αλλά και η σύλληψη του δράστη σηματοδότησαν σειρά εξελίξεων για τη Χρυσή Αυγή, που οδήγησαν στις συλλήψεις βουλευτών του κόμματος.

Το «χτύπημα» στο Νέο Ηράκλειο

Ως αντίποινα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, προέκυψε, όπως υποστηρίχτηκε στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από την πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση  «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις», η δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν δύο ζωές, Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη.

To ερωτικό τρίγωνο και ο άδικος χαμός της Φαίης 

Ο 25χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης, ο οποίος είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή σκότωσε την 23χρονη Φαίη από τη Νέα Μάκρη, ενώ διατηρούσε σχέση με την ίδια και την αδερφή της.

«Τη Φαίη τη χτύπησα κυρίως στο κεφάλι με σφαλιάρες και όχι γροθιές, δεν είχα την πρόθεση να τη σκοτώσω, ίσως τα υπόλοιπα χτυπήματα να έγιναν από το πέσιμο που είχε η κοπέλα», δήλωσε ο 25χρονος μέσα από τη φυλακή.  Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την ΕΛ.ΑΣ, κάποια στιγμή το τηλέφωνο της Φαίης χτύπησε ενώ βρισκόταν στο σπίτι. Χωρίς να πάρει το κινητό ή την τσάντα της, η κοπέλα βγήκε για να συναντήσει τον δράστη.

Η ζήλια και οι διαφωνίες εκτροχίασαν την κατάσταση. Ο Στεφανάκης άρχισε να χτυπάει την ανυπεράσπιστη κοπέλα, η οποία έχασε την ισορροπία της και χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου μένοντας αναίσθητη. Τα τραύματά της ήταν τόσο βαριά που τελικά κατέληξε μερικές εβδομάδες αργότερα.

Η δολοφονία της Ναταλίας Βουτσινά που συγκλόνισε την Πάτρα

Ολονύχτιο καρτέρι θανάτου με μαχαίρι, που είχε αγοράσει ειδικά γι’ αυτό το λόγο, είχε στήσει ο Αλβανός δολοφόνος στη 43χρονη Ναταλία Βουτσινά στην Πάτρα. 

Η στυγερή αυτή δολοφονία έγινε για ασήμαντη αφορμή – ως πράξη αντεκδίκησης μιας διαφωνίας που προέκυψε πριν από δύο χρόνια. Όπως είχε γράψει το newpost, η μοναδική συνεργασία που είχε ο δράστης με την άτυχη 43χρονη και τον σύντροφό της, γνωστό δημοσιογράφο Ανδρέα Βρη, ήταν όταν το ζευγάρι αποφάσισε να ανοίξει ένα μπιστρό στο Ρίο. Τότε συμφώνησαν με εργολάβο να διεκπεραιώσει μια σιδερένια κατασκευή. Δεν έμειναν όμως ευχαριστημένοι και η συνεργασία χάλασε. Ένας εκ των εργατών του συνεργείου ήταν και ο δράστης. Μετά τη λήξη της συνεργασίας, ο δράστης έφυγε για την Αλβανία και επέστρεψε στην Πάτρα λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία.

Τον σκότωσαν μέσα στο σπίτι του έπειτα από ραντεβού στο Facebook

Σόκαρε η δολοφονία του 30χρονου στη Δάφνη στις 13 Απριλίου του 2013 Ο άτυχος άντρας έκανε το λάθος «κλείσει» ερωτικό ραντεβού με μία 24χρονη μέσω του Facebook, αφού πρώτα την έπεισε για την καλή του οικονομική κατάσταση.

Την ημέρα του συμβάντος, η 24χρονη πήγε στο σπίτι του θύματος μόνη της και σε ανύποπτο χρόνο άνοιξε την πόρτα στους τρεις συνεργούς της. Οι δράστες, εισήλθαν στο σπίτι του θύματος και κατά το χρόνο που ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους για χρήματα ή τιμαλφή, χτύπησαν, έδεσαν και φίμωσαν τον 30χρονο, με αποτέλεσμα το θάνατο του.

Αφού έψαξαν όλο το σπίτι, κατάφεραν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο και να κλέψουν πράγματα αξίας 150.000 ευρώ. Μετά τη στυγερή δολοφονία και σαν να μη συμβαίνει τίποτα οι δράστες, έφυγαν για τη Γερμανία. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να συλλάβει τους δράστες.

Σκότωσε την αστρολόγο σύντροφό του

 Σόκαρε ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε η γνωστή αστρολόγος Νατάσα Λιβάνη, η οποία έπεσε νεκρή ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης, στην οδό Ασκληπιού στην Κηφισιά, παρασυρμένη από το δικό της αυτοκίνητο, το οποίο φέρεται να οδηγούσε ο 43χρονος σύντροφός της, Π.Ο. Ο 43χρονος την πάτησε με το αυτοκίνητό της έπειτα από καυγά, ενώ να σημειωεθί πως εκείνη την ώρα η 55χρονη μιλούσε στο κινητό με τον γιο της. Πάντως, ο δράστης – εγγονός βουλευτή – δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την πράξη του, καθώς ήταν σε κατάσταση μέθης.

Η δολοφονία της όμορφης αεροσυνοδού από τον σύντροφό της

«Την αγαπούσα. Ήθελα να αρραβωνιαστούμε. Δεν μπορούσα χωρίς εκείνη», είπε στην Δ΄ ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 20χρονος, σπουδαστής της Σχολής Εμποροπλοιάρχων, ο οποίος δολοφόνησε την 25χρονη πανέμορφη αεροσυνοδό, Μόνικα Κωνσταντινίδου, και στη συνέχεια έθαψε πρόχειρα το πτώμα της σε ένα χωράφι στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, κοντά στον κόμβο των Ευζώνων.

Το βράδυ του Σαββάτου 10 Αυγούστου λογομάχησε με την 25χρονη φίλη του, ωστόσο ο ίδιος απέδωσε τον θάνατό της σε ατύχημα, ισχυρισμός που δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο, καθώς ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ίχνη στραγγαλισμού.

Ο εγγονός σκότωσε και τεμάχισε τη γιαγιά του

Σοκ προκάλεσαν στην κοινή γνώμη οι λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του 28χρονου  εγγονού που σκότωσε και τεμάχισε τη 84χρονη γιαγιά του και στη συνέχεια πέταξε το πτώμα σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Στεφοπούλου και Πράσινου Λόφου στη Ραφήνα.

Στις 21 Αυγούστου, ο 28χρονος επισκέφθηκε τη γιαγιά του στο σπίτι της στα Πατήσια και σύμφωνα με την Αστυνομία, έπειτα από λογομαχία που είχαν μεταξύ τους, τη μαχαίρωσε στον λαιμό και μετέφερε το πτώμα της στο μπάνιο. 

Το πρωί της επόμενης ημέρας επέστρεψε στο διαμέρισμα, όπου αφού τεμάχισε με μαχαίρι και πριόνι το πτώμα, το τοποθέτησε μέσα σε νάυλον σακούλες και σακβουαγιάζ και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του, αρχικά στην οικία του και το ίδιο βράδυ στον κάδο απορριμμάτων, όπου και βρέθηκε.

Μάλιστα, ο δράστης, για να αποπροσανατολίσει την έρευνα των διωκτικών Αρχών και να δημιουργήσει την εντύπωση ληστείας, ερεύνησε επιλεκτικά τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσε κοσμήματα, τα οποία εκποίησε τις επόμενες ημέρες σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια της περιοχής.

Η μητέρα που χτύπησε μέχρι θανάτου το μωρό της 

Το κλάμα του μωρού φαίνεται πως ενοχλούσε την τοξικομανή 31χρονη μητέρα στην Πάτρα που σκότωσε το παιδί της. Το χτύπησε άσχημα με τα χέρια της και το άφησε χωρίς ιατρική βοήθεια, με αποτέλεσμα την επόμενη το βρέφος να πεθάνει. Μάλιστα, η 31χρονη, όταν διαπίστωσε πως το βρέφος είχε πεθάνει, το έβαλε στην κατάψυξη! 

«Έκλαιγε πολύ και το χτύπησα για να ησυχάσει. Δεν ήθελα να το σκοτώσω», είπε στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν.

Τους σκότωσαν για 150 ευρώ!

Το έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 2 Ιουνίου, όταν έπειτα από απεγνωσμένες προσπάθειες της κόρης του ζευγαριού να επικοινωνήσει με τους γονείς της, ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι στο Αλιβέρι Εύβοιας και, αρχικά, βρήκαν πεσμένη στην πισίνα στην πίσω αυλή την 54χρονη. Ήταν σε πρόσθια θέση με τραύματα στο κεφάλι, τα οποία προκλήθηκαν από τσιμεντένια πλάκα, ενώ στη συνέχεια ανακάλυψαν και το άψυχο σώμα του 56χρονου συζύγου της. 

Για τη δολοφονία του ζευγαριού συνελήφθη ένας 23χρονος Πακιστανός και όπως ομολόγησε ο ίδιος τους σκότωσε εν ψυχρώ για να τους αρπάξει 150 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και πιστωτικές κάρτες. 

Τεμάχισε, έβραξε και πέταξε σε ποταμό το πτώμα

Στις 11 Φεβρουαρίου 2013, μέσα στο σπίτι του στις Κεραμάτες Άρτας, ένας 36χρονος πυροβόλησε με πιστόλι τον 48χρονο στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, επειδή είχαν οικονομικές διαφορές.

Στη συνέχεια, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος, τεμάχισε το πτώμα και πέταξε τα τεμαχισμένα μέλη και οστά στο βόθρο του σπιτιού του και σε παρακείμενο ποταμό, ενώ έκαψε τα δικά του ρούχα και τα ρούχα του θύματος στην αυλή του σπιτιού. Επίσης, ως εμπλεκομένη στην υπόθεση, συνελήφθη και μία 25χρονη, η οποία προέκυψε ότι ήταν παρούσα στο σπίτι του 36χρονου, την ώρα της ανθρωποκτονίας.

Η παππαδιά, ο εραστής και μια προσχεδιασμένη δολοφονία

Mια ολέθρια σχέση στοίχησε τη ζωή στον 52χρονο ιερέα – πατέρα τριών παιδιών – από τη Φωκίδα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2013. Η άγρια δολοφονί συγκλόνισε το πανελλήνιο. Όπως αποκαλύφθηκε, η 43χρονη σύζυγος του ιερέα και ο 41χρονος άντρας από τους Κρουνούς με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση, σχεδίασαν και εκτέλεσαν το σχέδιο εξόντωσης του 52χρονου ιερέα. Όμως και στο χωριό και στη γύρω περιοχή, το μυστικό της παράνομης σχέσης της παπαδιάς με τον 41χρονο άντρα που εκτέλεσε  έπειτα από τις οδηγίες της παππαδιάς με όπλο για αγριογούρουνα τον 52χρονο ιερέα, δεν ήταν κρυφό.
 


σχετικα αρθρα