Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Τι τρέχει ανάμεσα στους Ευάγγελο Βενιζέλο και Νίκο Ανδρουλάκη; Πολλοί στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις προέδρου και γραμματέα βρίσκονται στην κατάψυξη είτε γιατί ο πρώτος πιστεύει ότι ο 34χρονος γραμματέας δεν τραβάει, είτε γιατί ο δεύτερος θεωρεί ότι η πολιτική που εφαρμόζει ο κ. Βενιζέλος και η ταύτιση με την Νέα Δημοκρατία οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε εκλογική καταστροφή.

Όπως και να' χει εξαιτίας της έντασης των γεγονότων στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ πέρασε περίπου στο ντούκου το χειρουργικό... άδειασμα που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Νίκο Ανδρουλάκη ζητώντας να υπάρξει οργανωτική ενεργοποίηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε την συγκρότηση επιτροπών που θα δώσουν ώθηση στο κίνημα και άφησε να εννοηθεί ότι στους τομείς, στα κλιμάκια, στους μαζικούς χώρους και στις περιφερειακές επιτροπές το ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίζει κινητικότητα.

Συγχρόνως υπέδειξε με τον τρόπο του στον γραμματέα του εθνικού συμβουλίου να κάνει πραγματική οικονομική εξόρμηση  για να ενισχυθούν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Χρησιμοποιώντας πρώτο ενικό ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε την συγκρότηση Επιτροπής Συντονισμού Δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, όπως επίσης την συγκρότηση Επιτροπής Συνεργασίας ευρωεκλογών η οποία θα πάρει πρωτοβουλίες συνεργασίας για την Συνδιάσκεψη στο όνομα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Είπε ακόμη ότι θα δημιουργήσει ομάδας Συνεργασίας που θα μετέχει στις επαφές και στις κοινές δράσεις με τους 58 και όλες τις κινήσεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, ενώ θα συγκροτηθούν και Νομαρχιακές Επιτροπές Κοινωνικής Δράσης, όπως επίσης και Επιτροπή Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.

Πόσο χωράει μέσα σ' όλα αυτά ο γραμματέας του κόμματος ουδείς γνωρίζει. Όμως φαίνεται ότι και άλλα στελέχη έχουν στοχοποιήσει τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ  όπως για παράδειγμα ο γραμματέας της νεολαίας Παύλος Χρηστίδης ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου άφησε αιχμές για οργανωτικά κενά στο κόμμα.

Επίσης, με επιστολή του στον κ. Ανδρουλάκη και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος του ζητεί να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να ενισχυθεί οικονομικά η Χαριλάου Τρικούπη και να συνεισφέρουν άπαντες στις υποχρεώσεις της παράταξης.

Η υποβόσκουσα ένταση που υπάρχει στις σχέσεις προέδρου και γραμματέα πάντως σύμφωνα με πολλούς οφείλεται στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ο Ν. Ανδρουλάκης έχει πυκνώσει τις πολιτικές του επαφές με τον Κώστα Σκανδαλίδη και σε πολλές περιπτώσεις εκδηλώνει την δυσαρέσκειά του για τις κυβερνητικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ.