Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση μπορεί να πάει σε εκλογές πολύ νωρίτερα από την άνοιξη όπου αναμένεται να στηθούν οι διπλές κάλπες για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μάλιστα την πρόπαραμονη των Χριστουγέννων ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του, τους εμπιστεύτηκε αυτή την σκέψη, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να προσφύγει στις κάλπες νωρίτερα απ ότι πιστεύουν προκειμένου να    μην αναγκαστεί σε παραίτηση μετά την συντριβή που θα υποστεί στις ευρωεκλογές.

Στις δηλώσεις που έκανε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2014 αφού ο χρόνος που έρχεται θα μηδενίσει το κοντέρ της κατάρρευσης.

«Οι εκλογές το 2016 είναι το δώρο που επιθυμεί η κυβέρνηση να φέρει ο Άγιος Βασίλης. Αλλά οι εκλογές θα γίνουν το 2014. Το 2014 έχω πει κι άλλη φορά είναι το έτος μηδέν, το έτος όπου θα μηδενίσει το κοντέρ της κατάρρευσης και θα ξεκινήσουμε βήμα το βήμα, με ενωμένο το λαό την προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ως πιθανότερο μήνα τον Μάρτιο δεδομένου ότι τότε τελειώνει και η Ελληνική Προεδρία (σ.σ. αρχίζει τότε η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές).

Σε ό,τι αφορά τώρα το περιβόητο τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή -το οποίο διαψεύδουν οι  συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ότι η σχετική διαρροή έγινε από το Μέγαρο Μαξίμου. Στόχος να δείξουν ότι οι δυο άνδρες βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με σκοπό να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση.