Κεδίκογλου: «Όταν κάποιος έχει δικαστεί, δεν θα λαμβάνει θέσεις ευθύνης»

Κεδίκογλου: «Όταν κάποιος έχει δικαστεί, δεν θα λαμβάνει θέσεις ευθύνης»

Για τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείο Παιδείας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

«Θέλουμε να δώσουμε πρόσβαση στα παιδιά με αναπηρία στη γνώση. Έρχεται νομοσχέδιο για την τεχνολογία. Μας ενδιαφέρει η απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλες τις ειδικότητες αλλά και η επαναξιολόγηση διδακτέας ύλης», συμπλήρωσε.

Ο αρμόδιος για την Παιδεία, υφυπουργός αναφέρθηκε και στο πολύ σημαντικό παρατηρητήριο βίας. «Μπαίνουμε πάνω στο μαθητή για να σπάσουμε τη σιωπή», είπε τονίζοντας ότι 13 συντονιστές λειτουργούν ανά την Ελλάδα.

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε και στο θέμα διερεύνησης των εκπαιδευτικών λέγοντας: «Όταν ένας εκπαιδευτικός παίρνει επιπλέον άδεια και πληρώνεται παραπάνω για το μεταπτυχιακό, κανείς δεν διερευνούσε. Τώρα πια θα φέρνει χαρτί», είπε συμπληρώνοντας: «Όταν κάποιος έχει δικαστεί, δεν θα μπορεί να λαμβάνει θέσεις ευθύνης». 

Τέλος, σχολίασε το θέμα του εξαμήνου λέγοντας ότι αν βρεθεί ο χρόνος για τη διδακτέα ύλη, μπορεί να μην χαθεί. Ξεκαθάρισε όμως ότι το ζήτημα δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο