Για τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείο Παιδείας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

«Θέλουμε να δώσουμε πρόσβαση στα παιδιά με αναπηρία στη γνώση. Έρχεται νομοσχέδιο για την τεχνολογία. Μας ενδιαφέρει η απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλες τις ειδικότητες αλλά και η επαναξιολόγηση διδακτέας ύλης», συμπλήρωσε.

Ο αρμόδιος για την Παιδεία, υφυπουργός αναφέρθηκε και στο πολύ σημαντικό παρατηρητήριο βίας. «Μπαίνουμε πάνω στο μαθητή για να σπάσουμε τη σιωπή», είπε τονίζοντας ότι 13 συντονιστές λειτουργούν ανά την Ελλάδα.

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε και στο θέμα διερεύνησης των εκπαιδευτικών λέγοντας: «Όταν ένας εκπαιδευτικός παίρνει επιπλέον άδεια και πληρώνεται παραπάνω για το μεταπτυχιακό, κανείς δεν διερευνούσε. Τώρα πια θα φέρνει χαρτί», είπε συμπληρώνοντας: «Όταν κάποιος έχει δικαστεί, δεν θα μπορεί να λαμβάνει θέσεις ευθύνης». 

Τέλος, σχολίασε το θέμα του εξαμήνου λέγοντας ότι αν βρεθεί ο χρόνος για τη διδακτέα ύλη, μπορεί να μην χαθεί. Ξεκαθάρισε όμως ότι το ζήτημα δεν είναι στη δική του αρμοδιότητα.