Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Τεταμένη είναι η κατάσταση στους κόλπους της "Ελιάς" με τους 58 να παίρνουν αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ αξιώνοντας (ορισμένοι από αυτούς) από την Χαριλάου Τρικούπη να παρακολουθεί περίπου ως παρατηρητής τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά. 

Οι 58 της κίνησης για την Κεντροαριστερά έχουν δώσει ραντεβού για να καθορίσουν τα επόμενά τους βήματα σε συνάρτηση πάντα με το συνολικότερο σχέδιο για την δημιουργία μιας ελληνικής "Ελιάς" στις 12 Ιανουαρίου. Όμως τα προβλήματα είναι πολλά και δεν σχετίζονται τόσο με τις δικές τους πρωτοβουλίες αλλά κυρίως με όσα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν σε ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά. 

Η αγωνία των 58 για το εγχείρημα ήταν εμφανής στην τελευταία τους συνάντηση την περασμένη Κυριακή όπου και παραδέχτηκαν ότι μετά  το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ οι ελπίδες προσχώρησης της Αγίου Κωνσταντίνου στο εγχείρημα είναι πλέον μηδενικές.
Η συζήτηση των 58 εκ των πραγμάτων κινήθηκε στο τι θα πράξουν οι διαφωνούντες με την γραμμή Κουβέλη, δηλαδή ο Σπύρος Λυκούδης και η ομάδα του, όπως επίσης και η ομάδα που εκπροσωπεί στην ΔΗΜΑΡ ο Σταύρος Λιβαδάς. Όπως εκτιμήθηκε ο πρώην γραμματέας της ΚΕ δεν σχεδιάζει να αποχωρήσει από την ΔΗΜΑΡ τουλάχιστον έως τις ευρωεκλογές. Ο κ. Λιβαδάς επίσης αν και δεν το είπε, υπονόησε ότι υπάρχει πιθανότητα να φύγει, όχι όμως τώρα, αλλά αφού δέσει η "Ελιά" ως σχήμα... 

Το μεγάλο "αγκάθι" όμως για τους 58 είναι το ΠΑΣΟΚ. Στην συνάντηση ακούστηκαν πολλά. Ορισμένοι είπαν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να κάνει πίσω και να μην φαίνεται πολύ, ενώ κατηγόρησαν την ηγεσία του ότι επιχειρεί να καπελώσει την πρωτοβουλία. Κάποιοι από τους παριστάμενους πρότειναν να μην είναι το ΠΑΣΟΚ ο φορέας που θα διοργανώσει την ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Ελιάς αλλά την ευθύνη να την αναλάβουν οι 58. 

Όλα αυτά μεταφέρθηκαν όπως ήταν φυσικό στην Χαριλάου Τρικούπη και προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος. 

«Κάποιοι από τους 58 έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ και θα πρέπει να προσγειωθούν» λένε στο ΠΑΣΟΚ μη κρύβοντας την δυσαρέσκειά τους για την αντιμετώπιση του κόμματός τους. Θυμίζουν επίσης ότι το ΕΣΚ εκπροσωπείται στην Ελλάδα από το ΠΑΣΟΚ επομένως "ο καθένας θα πρέπει να μετράει μέχρι πού φτάνει ο ίσκιος του".