Ως «παράνομο, μεγάλο και προκλητικό δώρο» του δημάρχου Αθήνας και του Περιφερειάρχη προς τις πολυεθνικές εταιρείες χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης τη σημερινή «λευκή νύχτα» κατά την οποία τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά έως τις 11 το βράδυ.

«Η σημερινή «λευκή νύχτα» στην Αθήνα, δηλαδή τα ανοιχτά μαγαζιά μέχρι τις 11 το βράδυ, είναι ένα παράνομο, μεγάλο και προκλητικό δώρο του δημάρχου Αθήνας και του Περιφερειάρχη προς τις εγχώριες και κυρίως τις υπερεθνικές εμπορικές αλυσίδες.
 
Ταυτόχρονα είναι μία ακόμα, έκτακτη στην αρχή που μπορεί να μονιμοποιηθεί αργότερα, κατεδάφιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων στο εμπόριο και ένας νέος βραχνάς στις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο» αναφέρει ο κ. Στρατούλης.
 
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «η κυβέρνηση, που όχι μόνο ανέχεται αλλά και ενθαρρύνει και προωθεί η ίδια τέτοια μέτρα, επιδιώκει να μετατρέψει τους εργαζομένους στο εμπόριο, με τους απλήρωτους για τους πολλούς μήνες μισθούς και υπερωρίες, με την άκρατη ελαστικοποίηση της εργασίας τους, με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με τις απολύσεις, με τους μισθούς πείνας και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, σε ανθρώπινους διακόπτες που οι μεγάλες επιχειρήσεις θα ανοιγοκλείνουν όποτε θέλουν και θα τους πληρώνουν όσο και όποτε θέλουν». 

Καταλήγοντας ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι «στα λαϊκά νοικοκυριά δε λείπουν οι ώρες να ψωνίσουν αλλά τα χρήματα και οι ώρες για να ζήσουν. Η “λευκή νύχτα“ των πολυεθνικών του εμπορίου είναι “μαύρη νύχτα“ για τους εμποροϋπαλλήλους και τις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις».