Με απαισιοδοξία και τάσεις φυγής «υποδέχονται» οι Έλληνες το 2014 όπως «αποκαλύπτουν» τα αποτελέσματα που προκαλούν σοκ από δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Έκπληξη και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι τουλάχιστον ένας στους δύο Έλληνες θα εγκατέλειπε τη χώρα για μια «καλύτερη» ζωή ενώ η απαισιοδοξία χτυπάει κόκκινο

Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσκόπηση το 55,6% των πολιτών απαντά πως θα έφευγε από τη χώρα αν του δινόταν η ευκαιρία, ενώ το 45,9% δηλώνει ότι έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να εγκατασταθεί στην επαρχία.

Το 68,6% εκτιμά ότι τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά μας, έναντι μόλις 25,1% που θεωρεί ότι τα χειρότερα πέρασαν.

Οι πολίτες βάζουν ως πρώτο θέμα στην ατζέντα το πρόβλημα της ανεργίας εκτιμούν όμως πως η κυβέρνηση κατά 84,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 88,9%, οι επιχειρήσεις κατά 89,8% και τα συνδικάτα κατά 95,2% δεν κάνουν τίποτα ή ελάχιστα για την αντιμετώπιση της.

Το 79,3% των ερωτηθέντων θέτει ως προτεραιότητα για το 2014 την αντιμετώπιση της ανεργίας με την αντιμετώπιση της φτώχειας να ακολουθεί με 37,1%.

Οι πολίτες σε ένα ποσοστό 51% εκτιμούν ότι είναι δυνατή η αντιμετώπιση της ανεργίας την επόμενη πενταετία, ενώ ένα 63,9% βλέπει μέλλον για την επιχειρηματικότητα.