Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ο κ. Σταϊνμάγερ εξέφρασε την ικανοποίηση της γερμανικής κυβέρνησης για την κινητοποίηση των ελληνικών αρχών με σκοπό τη διαλεύκανση του περιστατικού με πυροβολισμούς στην κατοικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι καθώς και για τη σθεναρή στάση της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Tαυτόχρονα, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών επισήμανε: «Παίρνουμε παρά πολύ στα σοβαρά αυτή την επίθεση. Τίποτε, μα τίποτε δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει εναντίον ενός εκπροσώπου της χώρας μας».

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν επίσης «στα δημοσιονομικά και οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας», αλλά και στην επικείμενη έναρξη της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι κ. Βενιζέλος και Σταϊνμάγερ συμφώνησαν τέλος να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν, κατά πάσα πιθανότητα στην Αθήνα, αμέσως μετά την επίσημη έναρξη της ελληνικής προεδρίας που θα γίνει στις 8.1.2014.