Με μεθοδικά και καλά σχεδιασμένα βήματα προχωρά στις όποιες κινήσεις της στην πολιτική σκακιέρα η Κίνηση των 75 ΠΑΣΟΚ η οποία χωρίς ακραία ρητορική και πολιτικές κορώνες εμμένει σταθερή στις θέσεις της αμφισβητώντας ανοιχτά τις πολιτικές αποφάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και ζητούν την απαγκίστρωση από τη Νέα Δημοκρατία
 
Η Κίνηση που ξεκίνησε τον Οκτώβριο με 800 υπογραφές και με ένα κείμενο - βόμβα κατά Βενιζέλου και με άξονα την κοινωνική συνοχή ώστε να «σπάσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης» βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε έντονη κινητικότητα καθώς πολλά είναι τα μέλη κα μη του ΠΑΣΟΚ που ζητούν να προσυπογράψουν και να συμμετάσχουν σε αυτήν. 
 
Κάποιες εκτιμήσεις μάλιστα κάνουν λόγο για ένα μητρώο μελών που μπορεί να φτάσεις τις 7 με 10 χιλιάδες μέλη σε ολόκληρη την Ελλάδα. 
 
Μέχρι στιγμής κινούνται μέσα στους κόλπους τους ΠΑΣΟΚ και διατηρούν χαμηλά τους τόνους ενώ μένουν συνεπείς στις αιτιάσεις τους που κυρίως έχουν να κάνουν με τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τις κυβερνητικές επιλογές για την έξοδο από την κρίση που έχουν «ισοπεδώσει την ελληνική κοινωνία». 
 
Ενδιαφέρον πάντως έχει το αν και πότε θα «βγουν» μπροστά χωρίς ωστόσο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες να έχει οριστεί χρονικά. Έχοντας το χαρτί του αιφνιδιασμού στα χέρια τους περιμένουν την κατάλληλη στιγμή τη συγκυρία εκείνη που πάντως κανείς ακόμα δεν μπορεί να προδικάσει αν θα έρθει πριν ή μετά τις εκλογές και το όποιο αποτέλεσμα «γεννήσει» η κάλπη για το ΠΑΣΟΚ.