Ευτυχής για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή απώλειες από την επίθεση εναντίον της κατοικίας του γερμανού πρέσβη στην Αθήνα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, τονίζοντας ότι τίποτε δεν μπορεί να χαλάσει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και των δύο λαών.

Επίσης, ο κ. Σταϊνμάγερ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο για τη γρήγορη αντίδρασή τους, ενώ σημείωσε ότι το περιστατικό λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στο Βερολίνο, το οποίο, όπως είπε, θεωρεί ότι τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επίθεση.

«Είμαι πολύ ευτυχής που κατά την επίθεση εναντίον της κατοικίας του πρέσβη μας στην Αθήνα ουδείς υπέστη κάποια ζημία. Αυτό είναι ένα περιστατικό το οποίο παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη. Τίποτα, αλλά απολύτως τίποτα, δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια επίθεση κατά ενός εκπροσώπου της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι δράστες όμως», πρόσθεσε, «δεν θα καταφέρουν να χαλάσουν τις καλές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας και μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων».

Τέλος, ο γερμανός ΥΠΕΞ είπε ότι ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διαβεβαίωσαν πως «θα ενδυναμώσουν τα μέτρα ασφαλείας και ότι θα κάνουν το παν ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να τους αποδοθούν ευθύνες».