Αναφορά στην ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα γίνεται στην ιστοσελίδα της γερμανικής Υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών.

Στην ανάρτηση σημειώνεται ότι πρόκειται για την τέταρτη προεδρία της Ελλάδας και αναφέρεται ότι η Αθήνα θέλει, με σχεδιασμένα έξοδα 50 εκατομμυρίων ευρώ, να κρατήσει το κόστος της προεδρίας χαμηλό.
 
«Η Ελλάδα έχει θέσει υψηλούς στόχους. Μέχρι τις εκλογες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου του 2014 θέλει να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα νομοθετικά σχέδια» επισημαίνεται και παρατίθενται οι βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, για την Τραπεζική Ένωση, για την περαιτέρω ανάπτυξη του Συμφώνου Ανάπτυξης και Απασχόλησης σε ευρωπαϊκά επενδυτικά προγράμματα για την απασχόληση και για το ζήτημα της μετανάστευσης, «έναν παραδοσιακά σημαντικό τομέα» για την χώρα.
 
Η ανάρτηση καταλήγει με την επισήμανση του χαμηλού κόστους που έχει σχεδιάσει η Αθήνα για την προεδρία: «Με σχεδιασμένα έξοδα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, το κόστος (ενν. της προεδρίας) θα είναι το χαμηλότερο ως τώρα».